Labels

donderdag 17 april 2014

Met zakjes ....


Ja het is vakantie, de moestuin doet zijn ding, de naaikamer is klaar en dus maakte ik gisteren nog maar eens een jurkje... stel je voor dat ze zonder kledij zou vallen.  (hoewel na de lente schoonmaak in haar kast, bleek er nog veel plaats te zijn).


Ik maakte Leila uit Zelfgemaakte Kleertjes vanuit haar boek.  Ik verving de biais wel door voering, dat vind ik nu net iets mooier. 
Het biais lint zette ik wel op de zakjes, net zo snoezig vind ik dat.Voor ons Roodkapjesgekje deed ik een specialleke.  Ik bracht deze flock mee vanop het stoffenspektakel maar deze vriendelijke Nederlanders hebben ook een webshop (http://www.fashiondesignproducts.nl/fashiondesignproducts/) vol moois.
Opa dokter, moest niet enkel Frauke onderzoeken (het kind heeft een uitwendige oorontsteking en veel pijn) maar ook Roodkapje want die had nu toch wel niet de mazelen zeker, hihi, ja dat heb je met bollekesjurkjes.  


Achteraan knoopjes en één dikkerd in het rood.


En hier zijn de foto's dan met model.  Dat kind bleef maar haar handen in de zakjes houden.  Toch handig, dacht ze waarschijnlijk.  
Ik ben zelf best tevreden van het resultaat.  Een simpel en goedkoop stofje met een extra toefke persoonlijkheid. Vandaag heb ik niet genaaid, maar de zolder aangepakt...grrrr maar hij is proper en we hebben heel veel weggegooid & weggegeven. En nu zijn we moe maar voldaan en gaan we lekker tv kijken.  ;-)

Ik zou enkele jurkjes die ik gemaakt heb voor dit ukje willen weggeven, gratis, want ze kan er niet meer in.  Ik schat maat 86, dus voor kleine meisjes van 1,5 - 2j.  Iemand interesse?

Liefs
Mum

4 opmerkingen:

 1. Wat een super schattig jurkje. Dat zal de pijn hopelijk wat verzachten. Veel beterschap voor die lieve meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super schattig!
  Bewonder je doorzetting in je opruimacties! Ik zal ook eens moeten doorbijten :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon gedaan, en de dochter is er zo te zien heel content mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. :D hier loopt er een 3-jarige die ook altijd handen in de zakjes moet hebben ( en dus alleen kleding draagt die zakken hebben ) .
  Onze 2 meisjes zijn nu 15 maand en dragen maat 86 , dus eigenlijk zouden die jurkjes perfect uitkomen hier ... maar kan je dat wel over je hart krijgen om die weg te doen ? ;-)
  Mieke
  miekeai@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen