Doorgaan naar hoofdcontent

Met zakjes ....


Ja het is vakantie, de moestuin doet zijn ding, de naaikamer is klaar en dus maakte ik gisteren nog maar eens een jurkje... stel je voor dat ze zonder kledij zou vallen.  (hoewel na de lente schoonmaak in haar kast, bleek er nog veel plaats te zijn).


Ik maakte Leila uit Zelfgemaakte Kleertjes vanuit haar boek.  Ik verving de biais wel door voering, dat vind ik nu net iets mooier. 
Het biais lint zette ik wel op de zakjes, net zo snoezig vind ik dat.Voor ons Roodkapjesgekje deed ik een specialleke.  Ik bracht deze flock mee vanop het stoffenspektakel maar deze vriendelijke Nederlanders hebben ook een webshop (http://www.fashiondesignproducts.nl/fashiondesignproducts/) vol moois.
Opa dokter, moest niet enkel Frauke onderzoeken (het kind heeft een uitwendige oorontsteking en veel pijn) maar ook Roodkapje want die had nu toch wel niet de mazelen zeker, hihi, ja dat heb je met bollekesjurkjes.  


Achteraan knoopjes en één dikkerd in het rood.


En hier zijn de foto's dan met model.  Dat kind bleef maar haar handen in de zakjes houden.  Toch handig, dacht ze waarschijnlijk.  
Ik ben zelf best tevreden van het resultaat.  Een simpel en goedkoop stofje met een extra toefke persoonlijkheid. Vandaag heb ik niet genaaid, maar de zolder aangepakt...grrrr maar hij is proper en we hebben heel veel weggegooid & weggegeven. En nu zijn we moe maar voldaan en gaan we lekker tv kijken.  ;-)

Ik zou enkele jurkjes die ik gemaakt heb voor dit ukje willen weggeven, gratis, want ze kan er niet meer in.  Ik schat maat 86, dus voor kleine meisjes van 1,5 - 2j.  Iemand interesse?

Liefs
Mum

Reacties

 1. Wat een super schattig jurkje. Dat zal de pijn hopelijk wat verzachten. Veel beterschap voor die lieve meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super schattig!
  Bewonder je doorzetting in je opruimacties! Ik zal ook eens moeten doorbijten :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon gedaan, en de dochter is er zo te zien heel content mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. :D hier loopt er een 3-jarige die ook altijd handen in de zakjes moet hebben ( en dus alleen kleding draagt die zakken hebben ) .
  Onze 2 meisjes zijn nu 15 maand en dragen maat 86 , dus eigenlijk zouden die jurkjes perfect uitkomen hier ... maar kan je dat wel over je hart krijgen om die weg te doen ? ;-)
  Mieke
  miekeai@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ook leuk om te lezen....

Turorial :,Hoe maak je nu een rimpelrokje? Een tutorial volgens moi.

Dit stofje (Tulips Dutch Love van Hamburger Liebe ) gebruikte ik reeds voor een jurkje voor de grote zus.


Met een restje stof kan je vanalles maken maar ook een rokje.

Hieronder beschrijf ik hoe ik een rimpelrokje maak, op mijn manier, maar je kan ook eindeloos variëren met plooitjes, paspel, zakjes,  ...


Hoe beginnen we eraan?

Je neemt een stuk stof over de volledige stofbreedte. 

Voor Frauke van 5 die een taillebreedte van 58cm heeft (een bol buikje dus) en heupjes van 60cm neem ik een tailleband van 70cm (dit is dus 68cm + 2cm naadwaarde), een rekelastiek van 1cm breed en 60cm (58 cm + 2cm naafwaarde) en een strook stof van 150cm/110cm (minder rimpels) op een hoogte van 35cm ( 31cm + 2 cm naadwaarde + 2 cm zoom).

Deze maten zitten haar perfect, maar elk buikje is anders, dus hier dient waarschijnlijk wat aan aangepast worden afhankelijk van de maten van jouw kind.

Klaar, alles geknipt? Start!


1) overlock alle 3 de delen
2) Rimpel de voering en de rok
Hiervoor zijn allerlei techniek…

Sewing for teens

Het mag niet te lang zijn, maar ook niet superkort.
Het mag zeker niet te breed zijn maar juist smal genoeg zodat ze nog kan bewegen. 
De stof moet cool zijn en zeker niet te kinderachtig.

En eigenlijk is ze dan nog gemakkelijk. 
Nu Geike in maat 32/34 van LMV past, is er een nieuwe wereld die voor me opengaat .... patronen, patronen en nog een patronen die ik zou kunnen maken. 

Ik koos deze keer voor Ariane en dat is nu echt de perfecte jurk voor slanke dames of jonge meisjes. 

Ik maakte er twee want het jurkje is ook super snel klaar. 

Het stofje is geen kantoen maar ook geen jeans, iets er tussenin eigenlijk.  Het is versierd met gouden blaadjes wat voor een mooi effect zorgt. Deze kocht ik op het stoffenspektakel.  


Voor dit jurkje gebruikte ik een zachte katoenen stof, die ik ooit kocht bij Mon depot.

Dochter blij, ik blij!
Liefs
Karoline

een Joan voor twee lieve juffen

Het eerste juffen geschenk is klaar.Ik koos resoluut voor de Joan tas van elisanna &    Fynn
Ook al heb ik het boek, toch vond ik deze tas ook zeker de moeite waard! Je kan het gratis patroon hier terugvinden.

Het is een ruime tas met zakjes en vakjes die je kan vol proppen.
Verbazingwekkend snel in elkaar ook! Dus een toppertje.


Als versteviging dien je H640 te gebruiken.  Als iemand een goedkoop adresjes hiervoor weet, let me know.Ons oudste heeft twee juffen, dus twee tassen in een bijpassend stofje.  De ene juf is al wat frivoler dan de andere.


 De tassen zijn ideaal voor het strand, boodschappen, het school en ze zou zelf als verzorgingstas kunnen dienen, vind ik.  Multifunctioneel dus!


Het enige dat ik toevoegde aan het patroon is een Kamsnap zodat ze toe kan, maar het patroon biedt ook een variant die je kan sluiten met een trekkoord. 


De stoffen komen van Dekkers stoffen en zijn voornamelijk van Stenzo.

De derde ligt hier al klaar voor juf nr 3 en dan maak ik één vo…