Labels

woensdag 16 april 2014

Een zomers jurkje ideaal bij dit weer
Aangezien de zus niet kan achterblijven, naaiden we nog eens een jurkje dat zomer schreeuwt. 


Ik maakte nog eens het patroontje "het meisjesjurkje 152" uit de Burda Style 9/2012,  dat ik hier al eens maakte in rubfluweel, maar het is zo veel mooier in katoen.  euh geen maat 152 hé JO Chapeau maar nr 152. ;-)

Deze keer met een blinde rits en heel veel plooitjes.  Het werd natuurlijk gevoerd met een stofje dat ik bij IKEA vond (iets licht en vrolijk).Het stofje kan je bij  Koning Uil nog terugvinden en is zeer soepel, zacht en MOOI! Het staat boordevol papegaaien & pelikanen en is instant vrolijkheid.Ik vond dat het patroon nog iets miste en tekende een asymmetrisch kraagje erbij.
Het bijpassend giletje vond ik bij JBC, ja wat wil je , dat is recht tegenover mijn deur.

En nu een resem foto's met model.  Het is vakantie & ze hebben er zin in.  
Nieuwe jurkjes hang ik altijd 's avonds aan hun kastdeurtje en dan 's morgens als ze hun oogjes opendoen, tata magisch, hangt daar een nieuw jurkje.  Dat willen ze dan ook direct aantrekken en uitvoerig testen.  Je ziet ideaal jurkje om mee klusjes te doen ... de aardbeienplanten werden keurig verpot. 

Genietend van de vakantie & het weertje.

Mum
11 opmerkingen:

 1. Mooi! leuk kraagje en leuk stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van dit soort jurkjes wordt je vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amaai, maatje 152 al ! (even terzijde, die aardbeienplantjes ... al ervaring mee ? Levert dat veel aardbeitjes op ?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. geen maat 152 hé maar model 152. die aardbeienplantjes groeien prima in bloempotten, maar ze geven meer het tweede jaar . ook veel mest geven en dan krijg je lekkere vetgemeste aardbeien. :-)
   dit is mijn eigen kweek (uitlopers nemen van je bestaande planten, die planten en hop tegen de volgende lente heb je nieuwe plantjes) ... als je er in september wil, kan ik je er gerust maken :-)

   Verwijderen
  2. oepsie ! 'k Zal eens om een bril moeten gaan ;-) Merci voor de tips ! Wij kochten dit weekend aardbeiplantjes voor de zoon, maar toen las de wederhelft ergens dat dat één aardbei aan komt ... en dus vreesden we al een beetje op voorhand voor een flop ... maar blijkbaar gewoon volhouden en alles komt goed ;-)

   Verwijderen
 4. mooi! Dat kraagje is supertof. En dat van die aardbeienplantjes, dat zou ik ook wel willen weten...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi kleedje! Lijkt me geweldig, ogen open en daar hangt een nieuw kleedje. Elke week Sinterklaas :)

  BeantwoordenVerwijderen