Doorgaan naar hoofdcontent

Mum kreeg de smaak te pakken....

Gisteren kroop ik nog eens achter mijn naaimachine..... (dat tv kijken komt mijn oren uit).
Ik had hier heel wat projectjes liggen die geknipt & overlockt waren, dus begon ik daarmee.
Voor ik wist, zat er een rits in twee jurkjes die daar al lang op aan het wachten waren en zaten er nog twee andere jurkjes in elkaar.  
Ik kreeg dus echt de smaak te pakken.....
Het ging vlot, zonder haperen en mijn tornmesje kwam maar één keer piepen.... het was alsof mijn machientje me ook had gemist.

Ik hield me gewoon aan het recept van SVHZ ook al ligt het tweede boek stiekem op me te roepen om er dringend iets uit te maken.  (ik heb dat boek al helemaal uitgelezen (gaat mee in bad) maar ben nog niet aan het overtekenen toegekomen).

stof Soft Cactus

de kettingen mochten niet ontbreken
Ik zie op alle blogs al zomercollecties verschijnen, maar ik maakte nog een lekker warm jurkje in ribfluweel voor Frauke.  Dat mieke groeit gelijk kool, dus kon ze nog wel een jurkje gebruiken.

stof Stenzo
 
 
Nieuwe jurkje worden hier direct aangetrokken, dus trippelden twee vrolijke meisjes in het nieuw naar school..... en ze gingen het nog eens aan de juf zeggen, dat mama dat jurkje had gemaakt .... kan geen betere fans wensen zeker.
 
Ons bijna 10-jarig mieke dat is een ander paar mouwen, die zit in haar broeken fase .... en dat is niet zo mijn specialiteit.  Maar beloofde haar een jumpsuit voor deze zomer .... in de hoop dat ze dat wel zal aantrekken. 
 
Ben al volop aan het werk voor school. Alles wat ik nu doe, is voorsprong voor de komende weken.  Tussendoor neem ik wat rust.... maar kijk er toch naar uit om volgende week weer voor de klas te staan.
 
Liefs
Mum




Reacties

  1. Weer heel mooi,ijverig ben je wel.Sta je ook voor de klas?Ons oudste is ook juf ,kleuterjuf.Heel fijn dat je toch al een beetje uitkijkt om er terug te staan misschien toch bewijsje dat het stilaan beter gaat,neem nog even de nodige rust.gr Marina mama van 9

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie jurkjes en... lezen in bad is heerlijk! (Ik verbeter soms zelfs in bad om het meest vervelende werkje op aard toch iet of wat aangenaam te maken)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat mooie jurkjes. Ik mis hier een bad om in te lezen.:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nieuwe jurkjes worden hier ook direct aangetrokken. Dat hoor zo hé, als de mama naait :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ah, jij bent ook een juf :) ! Ik heb net een 'naaiend' schoolfeest achter de rug!
    Je jurkjes zijn mooi. Ze stalen en idd je kinderen zijn je beste fans. Hier is het gelukkig ook nog altijd zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hier worden nieuwe jurkjes ook direct aangedaan ;) om met de nodige zwier rond de juffen te paraderen :D
    Leuke jurkjes terug

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ook leuk om te lezen....

Turorial :,Hoe maak je nu een rimpelrokje? Een tutorial volgens moi.

Dit stofje ( Tulips Dutch Love van Hamburger Liebe  ) gebruikte ik reeds voor een jurkje voor de grote zus. Met een restje stof kan je vanalles maken maar ook een rokje. Hieronder beschrijf ik hoe ik een rimpelrokje maak, op mijn manier, maar je kan ook eindeloos variëren met plooitjes, paspel, zakjes,  ... Hoe beginnen we eraan? Je neemt een stuk stof over de volledige stofbreedte.  Voor Frauke van 5 die een taillebreedte van 58cm heeft (een bol buikje dus) en heupjes van 60cm neem ik een tailleband van 70cm (dit is dus 68cm + 2cm naadwaarde), een rekelastiek van 1cm breed en 60cm (58 cm + 2cm naafwaarde) en een strook stof van 150cm/110cm (minder rimpels) op een hoogte van 35cm ( 31cm + 2 cm naadwaarde + 2 cm zoom). Deze maten zitten haar perfect, maar elk buikje is anders, dus hier dient waarschijnlijk wat aan aangepast worden afhankelijk van de maten van jouw kind. Klaar, alles geknipt? Start! 1) overlock alle 3 de delen 2) Rimpel de voering en d

een Joan voor twee lieve juffen

Het eerste juffen geschenk is klaar. Ik koos resoluut voor de Joan tas van  elisanna  &     Fynn .  Ook al heb ik het boek, toch vond ik deze tas ook zeker de moeite waard! Je kan het gratis patroon hier terugvinden. Het is een ruime tas met zakjes en vakjes die je kan vol proppen. Verbazingwekkend snel in elkaar ook! Dus een toppertje. Als versteviging dien je H640 te gebruiken.  Als iemand een goedkoop adresjes hiervoor weet, let me know. de binnenstof komt van Liesellove Ons oudste heeft twee juffen, dus twee tassen in een bijpassend stofje.  De ene juf is al wat frivoler dan de andere.    De tassen zijn ideaal voor het strand, boodschappen, het school en ze zou zelf als verzorgingstas kunnen dienen, vind ik.  Multifunctioneel dus! Het enige dat ik toevoegde aan het patroon is een Kamsnap zodat ze toe kan, maar het patroon biedt ook een variant die je kan sluiten met een trekkoord.  De stoffen komen van Dekkers stoffen en zijn voornameli

Tutorial Hoe maak je een tas?

Een workshop bij het naaiclubke vroeg om een tutorial.  Toen hij af was, dacht ik " Nou die kan ik dan even goed delen". Want een leuke tas, kan je wel altijd gebruiken.  Voorbereiding : Knip je patroondelen o.b.v. de volgende afmetingen. Tas 1 (brommertjes): ·         Buitenstof: 2 x (43cm x 31 cm) ·         Voering: 2 x (43cm x 31 cm) ·         Tassenband: 2 x 36 cm Tas 2 (groenten: ·         Buitenstof: deel 1: 2 x 41 cm x 29 cm               deel 2: 2 x 41cm x 9 cm ·         Voering: 2 x 41 cm x 37cm ·         Tassenband: 2 x 50 cm Tas 3 (vogels): ·         Buitenstof: deel 1: 2 x 35cm x 12cm deel 2: 2 x 35cm x 25 cm ·         Voering: 2 x 35cm x 35 cm ·         Handvat: 2 x 32cm x 9cm Aan de slag Je stikt op persvoetbreedte of op 1cm tenzij anders wordt vermeld. Als je buitenzak uit twee delen bestaat, stik je beide zijden eerst aan elkaar (goede kant op goede kant). Leg dan de twee delen van de buitentas