Labels

maandag 2 februari 2015

Mum kreeg de smaak te pakken....

Gisteren kroop ik nog eens achter mijn naaimachine..... (dat tv kijken komt mijn oren uit).
Ik had hier heel wat projectjes liggen die geknipt & overlockt waren, dus begon ik daarmee.
Voor ik wist, zat er een rits in twee jurkjes die daar al lang op aan het wachten waren en zaten er nog twee andere jurkjes in elkaar.  
Ik kreeg dus echt de smaak te pakken.....
Het ging vlot, zonder haperen en mijn tornmesje kwam maar één keer piepen.... het was alsof mijn machientje me ook had gemist.

Ik hield me gewoon aan het recept van SVHZ ook al ligt het tweede boek stiekem op me te roepen om er dringend iets uit te maken.  (ik heb dat boek al helemaal uitgelezen (gaat mee in bad) maar ben nog niet aan het overtekenen toegekomen).

stof Soft Cactus

de kettingen mochten niet ontbreken
Ik zie op alle blogs al zomercollecties verschijnen, maar ik maakte nog een lekker warm jurkje in ribfluweel voor Frauke.  Dat mieke groeit gelijk kool, dus kon ze nog wel een jurkje gebruiken.

stof Stenzo
 
 
Nieuwe jurkje worden hier direct aangetrokken, dus trippelden twee vrolijke meisjes in het nieuw naar school..... en ze gingen het nog eens aan de juf zeggen, dat mama dat jurkje had gemaakt .... kan geen betere fans wensen zeker.
 
Ons bijna 10-jarig mieke dat is een ander paar mouwen, die zit in haar broeken fase .... en dat is niet zo mijn specialiteit.  Maar beloofde haar een jumpsuit voor deze zomer .... in de hoop dat ze dat wel zal aantrekken. 
 
Ben al volop aan het werk voor school. Alles wat ik nu doe, is voorsprong voor de komende weken.  Tussendoor neem ik wat rust.... maar kijk er toch naar uit om volgende week weer voor de klas te staan.
 
Liefs
Mum
6 opmerkingen:

 1. Weer heel mooi,ijverig ben je wel.Sta je ook voor de klas?Ons oudste is ook juf ,kleuterjuf.Heel fijn dat je toch al een beetje uitkijkt om er terug te staan misschien toch bewijsje dat het stilaan beter gaat,neem nog even de nodige rust.gr Marina mama van 9

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie jurkjes en... lezen in bad is heerlijk! (Ik verbeter soms zelfs in bad om het meest vervelende werkje op aard toch iet of wat aangenaam te maken)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat mooie jurkjes. Ik mis hier een bad om in te lezen.:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nieuwe jurkjes worden hier ook direct aangetrokken. Dat hoor zo hé, als de mama naait :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ah, jij bent ook een juf :) ! Ik heb net een 'naaiend' schoolfeest achter de rug!
  Je jurkjes zijn mooi. Ze stalen en idd je kinderen zijn je beste fans. Hier is het gelukkig ook nog altijd zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier worden nieuwe jurkjes ook direct aangedaan ;) om met de nodige zwier rond de juffen te paraderen :D
  Leuke jurkjes terug

  BeantwoordenVerwijderen