Labels

woensdag 11 februari 2015

Nam een stapje terug

Als gewone Bachelor die in het onderwijs wil stappen, moet je dus je bekwaamheidsbewijs halen.  Een formaliteit eerder waardoor je kan benoemd worden, je meer loon krijgt en niet te vergeten ook gewoon meer kans krijgt om in een school aan de slag te geraken. 

Toen ik in januari 2014 mijn sprong naar het onderwijs waagde, begon ik op het gemak aan de opleiding.  Een vak per semester en ik ging het wel halen. 
Maar na een jaar had ik wel zoiets van, zeg dat schiet echt niet op.
Dus besloot ik in een zotte bui, we gaan dit semester voor een intensieve versie: ik volg nu dus les op dinsdag avond van 18u tot 22u en zaterdag van 9u-16u30 (mits een pauze hé).  Daarnaast heb ik nog een vak in afstandsonderwijs op woensdag. 

Na veel getwijfel en twee maagzweren die me met mijn neus op de feiten drukten, besloot ik een stapje terug te zetten op werkgebied. 
Ik ga dus vanaf na de vakantie maar halftijds les geven, zo kan ik het nog met plezier doen.  Heb ik tijd over voor al die oneindige taken die ze geven, voor de drie kids & een ventje en hopelijk ook nog wat voor mezelf. 

Het voelt als een goede beslissing en zorgt voor wat rust hier in huis (anders was ik de niet zo te genieten stresskip) maar ik zal wel dit semester even wat minder stofje moeten kopen.  :-)

En uiteindelijk valt de les wel mee, je leert iets bij, je komt in contact met nieuwe mensen en godzijdank bestaan er nog docenten zoals die van mij van gisteren, dat was dus echt een keileuke les...ik kijk al uit naar volgende week. 

Groetjes

Mum

7 opmerkingen:

 1. Dat klinkt als een hels tempo... Het is belangrijk om ook tijd voor jezelf en jouw gezin te maken, dus je nam de juiste beslissing als je het mij vraagt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik werk sinds dit jaar ook halftijds in het onderwijs! De rust is eindelijk bij ons ook wat teruggekeerd in huis.... Wijze beslissing heb je genomen (zeker als je er nog een lerarenopleiding bovenop moet doen met kinderen in huis- respect!). Neem zeker voldoende tijd voor jezelf...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms moet je aan jezelf denken eh :-). Volgens mij nam je een goede beslissing! En uiteindelijk komt alles toch altijd goed hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik werk dit jaar ook maar 14u ipv fulltime, en ben daar niet rouwig om.
  Die lerarenopleiding is niet van de poes, zeker als je zo veel modules in een keer volgt.
  Ik denk dus dat je zeker een goeie keuze maakte!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelijk heb je! Ooit, lang geleden, heb ik de lerarenopleiding gecombineerd met een full time job in de privé sector. Zwanger van de tweede, met een peuter in huis. Achteraf bekeken gekkenwerk. Zeker als je bedenkt dat ik pas bevallen examens moest gaan afleggen tussen de borstvoedingen door. Wat extra tijd voor jezelf zal je deugd doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja op het moment zelf doe je maar verder hé maar achteraf denk je dan wel eens ...gekkenwerk!
   gelukkig hier geen baby voor het moment bij ...dat zou erover zijn

   Verwijderen
 6. Fijne keuze,gezondheid en een fijne mam en echtgenote of vriendin zijn is zoveel meer dan sommige dingen.

  BeantwoordenVerwijderen