Doorgaan naar hoofdcontent

Nam een stapje terug

Als gewone Bachelor die in het onderwijs wil stappen, moet je dus je bekwaamheidsbewijs halen.  Een formaliteit eerder waardoor je kan benoemd worden, je meer loon krijgt en niet te vergeten ook gewoon meer kans krijgt om in een school aan de slag te geraken. 

Toen ik in januari 2014 mijn sprong naar het onderwijs waagde, begon ik op het gemak aan de opleiding.  Een vak per semester en ik ging het wel halen. 
Maar na een jaar had ik wel zoiets van, zeg dat schiet echt niet op.
Dus besloot ik in een zotte bui, we gaan dit semester voor een intensieve versie: ik volg nu dus les op dinsdag avond van 18u tot 22u en zaterdag van 9u-16u30 (mits een pauze hé).  Daarnaast heb ik nog een vak in afstandsonderwijs op woensdag. 

Na veel getwijfel en twee maagzweren die me met mijn neus op de feiten drukten, besloot ik een stapje terug te zetten op werkgebied. 
Ik ga dus vanaf na de vakantie maar halftijds les geven, zo kan ik het nog met plezier doen.  Heb ik tijd over voor al die oneindige taken die ze geven, voor de drie kids & een ventje en hopelijk ook nog wat voor mezelf. 

Het voelt als een goede beslissing en zorgt voor wat rust hier in huis (anders was ik de niet zo te genieten stresskip) maar ik zal wel dit semester even wat minder stofje moeten kopen.  :-)

En uiteindelijk valt de les wel mee, je leert iets bij, je komt in contact met nieuwe mensen en godzijdank bestaan er nog docenten zoals die van mij van gisteren, dat was dus echt een keileuke les...ik kijk al uit naar volgende week. 

Groetjes

Mum

Reacties

 1. Dat klinkt als een hels tempo... Het is belangrijk om ook tijd voor jezelf en jouw gezin te maken, dus je nam de juiste beslissing als je het mij vraagt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik werk sinds dit jaar ook halftijds in het onderwijs! De rust is eindelijk bij ons ook wat teruggekeerd in huis.... Wijze beslissing heb je genomen (zeker als je er nog een lerarenopleiding bovenop moet doen met kinderen in huis- respect!). Neem zeker voldoende tijd voor jezelf...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms moet je aan jezelf denken eh :-). Volgens mij nam je een goede beslissing! En uiteindelijk komt alles toch altijd goed hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik werk dit jaar ook maar 14u ipv fulltime, en ben daar niet rouwig om.
  Die lerarenopleiding is niet van de poes, zeker als je zo veel modules in een keer volgt.
  Ik denk dus dat je zeker een goeie keuze maakte!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelijk heb je! Ooit, lang geleden, heb ik de lerarenopleiding gecombineerd met een full time job in de privé sector. Zwanger van de tweede, met een peuter in huis. Achteraf bekeken gekkenwerk. Zeker als je bedenkt dat ik pas bevallen examens moest gaan afleggen tussen de borstvoedingen door. Wat extra tijd voor jezelf zal je deugd doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja op het moment zelf doe je maar verder hé maar achteraf denk je dan wel eens ...gekkenwerk!
   gelukkig hier geen baby voor het moment bij ...dat zou erover zijn

   Verwijderen
 6. Fijne keuze,gezondheid en een fijne mam en echtgenote of vriendin zijn is zoveel meer dan sommige dingen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ook leuk om te lezen....

Turorial :,Hoe maak je nu een rimpelrokje? Een tutorial volgens moi.

Dit stofje (Tulips Dutch Love van Hamburger Liebe ) gebruikte ik reeds voor een jurkje voor de grote zus.


Met een restje stof kan je vanalles maken maar ook een rokje.

Hieronder beschrijf ik hoe ik een rimpelrokje maak, op mijn manier, maar je kan ook eindeloos variëren met plooitjes, paspel, zakjes,  ...


Hoe beginnen we eraan?

Je neemt een stuk stof over de volledige stofbreedte. 

Voor Frauke van 5 die een taillebreedte van 58cm heeft (een bol buikje dus) en heupjes van 60cm neem ik een tailleband van 70cm (dit is dus 68cm + 2cm naadwaarde), een rekelastiek van 1cm breed en 60cm (58 cm + 2cm naafwaarde) en een strook stof van 150cm/110cm (minder rimpels) op een hoogte van 35cm ( 31cm + 2 cm naadwaarde + 2 cm zoom).

Deze maten zitten haar perfect, maar elk buikje is anders, dus hier dient waarschijnlijk wat aan aangepast worden afhankelijk van de maten van jouw kind.

Klaar, alles geknipt? Start!


1) overlock alle 3 de delen
2) Rimpel de voering en de rok
Hiervoor zijn allerlei techniek…

Sewing for teens

Het mag niet te lang zijn, maar ook niet superkort.
Het mag zeker niet te breed zijn maar juist smal genoeg zodat ze nog kan bewegen. 
De stof moet cool zijn en zeker niet te kinderachtig.

En eigenlijk is ze dan nog gemakkelijk. 
Nu Geike in maat 32/34 van LMV past, is er een nieuwe wereld die voor me opengaat .... patronen, patronen en nog een patronen die ik zou kunnen maken. 

Ik koos deze keer voor Ariane en dat is nu echt de perfecte jurk voor slanke dames of jonge meisjes. 

Ik maakte er twee want het jurkje is ook super snel klaar. 

Het stofje is geen kantoen maar ook geen jeans, iets er tussenin eigenlijk.  Het is versierd met gouden blaadjes wat voor een mooi effect zorgt. Deze kocht ik op het stoffenspektakel.  


Voor dit jurkje gebruikte ik een zachte katoenen stof, die ik ooit kocht bij Mon depot.

Dochter blij, ik blij!
Liefs
Karoline

een Joan voor twee lieve juffen

Het eerste juffen geschenk is klaar.Ik koos resoluut voor de Joan tas van elisanna &    Fynn
Ook al heb ik het boek, toch vond ik deze tas ook zeker de moeite waard! Je kan het gratis patroon hier terugvinden.

Het is een ruime tas met zakjes en vakjes die je kan vol proppen.
Verbazingwekkend snel in elkaar ook! Dus een toppertje.


Als versteviging dien je H640 te gebruiken.  Als iemand een goedkoop adresjes hiervoor weet, let me know.Ons oudste heeft twee juffen, dus twee tassen in een bijpassend stofje.  De ene juf is al wat frivoler dan de andere.


 De tassen zijn ideaal voor het strand, boodschappen, het school en ze zou zelf als verzorgingstas kunnen dienen, vind ik.  Multifunctioneel dus!


Het enige dat ik toevoegde aan het patroon is een Kamsnap zodat ze toe kan, maar het patroon biedt ook een variant die je kan sluiten met een trekkoord. 


De stoffen komen van Dekkers stoffen en zijn voornamelijk van Stenzo.

De derde ligt hier al klaar voor juf nr 3 en dan maak ik één vo…