Doorgaan naar hoofdcontent

jarige jet....

het was een geschenk van lange adem....
Het patroon had ik al geknipt, de stof knipte ik in de paasvakantie en toen zette ik al het voorpand in elkaar om dan vervolgens onaangeroerd te blijven liggen tot vorige week donderdag toen ik naar het naaicafé ging.  Maar toen was het nog niet af, ja zie als Babbelende Bobijn moet ik mijn naam eer aan doen hé!

Maar eergisterengisteren werd Mejuffertje 9 en dat verdiende toch een feestjurk, dus zette ik maandag de wekker om 6u15 om de zoom en de kamsnaps nog even te fiksen.
 


patroon Mambo

scheef aan de kapstok ... oepsie
 Vlug in een geschenkpapiertje gegooid en hop klaar om gewekt te worden.

Maar wat dacht ons juf van 9 toen; ik doe lekker een andere jurk aan en toen dacht ik grrrrrr .... ik had een half uur langer kunnen slapen

Ja zien op zondag kreeg ze al haar echte geschenk, een dag te vroeg, maar dan kon ze het direct testen: een heus fototoestel, gene spiegelreflex hé :-) , maar ik denk dat tegen dat geschenk niets tegenop kan!

Maar gisteren was het feest in de klas voor haar verjaardag en dan deed ze wel haar "After-party-dress" aan om te trakteren met heerlijke wafeltjes die het ventje bakte (wel 150).
Ook zin in een lekker recept, click dan hier:  http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/wafeltjes want alle eer gaat naar de sympathieke kok zijn bomma die we dagelijks kunnen zien koken op één (als ik tijd had).

het patroon van de jurk hebben jullie vast wel al herkend: De Mambo uit dit boek:

Image of *Homemade Mini Couture*
 
 
Liefs
Mum

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Turorial :,Hoe maak je nu een rimpelrokje? Een tutorial volgens moi.

Dit stofje (Tulips Dutch Love van Hamburger Liebe ) gebruikte ik reeds voor een jurkje voor de grote zus.


Met een restje stof kan je vanalles maken maar ook een rokje.

Hieronder beschrijf ik hoe ik een rimpelrokje maak, op mijn manier, maar je kan ook eindeloos variëren met plooitjes, paspel, zakjes,  ...


Hoe beginnen we eraan?

Je neemt een stuk stof over de volledige stofbreedte. 

Voor Frauke van 5 die een taillebreedte van 58cm heeft (een bol buikje dus) en heupjes van 60cm neem ik een tailleband van 70cm (dit is dus 68cm + 2cm naadwaarde), een rekelastiek van 1cm breed en 60cm (58 cm + 2cm naafwaarde) en een strook stof van 150cm/110cm (minder rimpels) op een hoogte van 35cm ( 31cm + 2 cm naadwaarde + 2 cm zoom).

Deze maten zitten haar perfect, maar elk buikje is anders, dus hier dient waarschijnlijk wat aan aangepast worden afhankelijk van de maten van jouw kind.

Klaar, alles geknipt? Start!


1) overlock alle 3 de delen
2) Rimpel de voering en de rok
Hiervoor zijn allerlei techniek…

een Joan voor twee lieve juffen

Het eerste juffen geschenk is klaar.Ik koos resoluut voor de Joan tas van elisanna &    Fynn
Ook al heb ik het boek, toch vond ik deze tas ook zeker de moeite waard! Je kan het gratis patroon hier terugvinden.

Het is een ruime tas met zakjes en vakjes die je kan vol proppen.
Verbazingwekkend snel in elkaar ook! Dus een toppertje.


Als versteviging dien je H640 te gebruiken.  Als iemand een goedkoop adresjes hiervoor weet, let me know.Ons oudste heeft twee juffen, dus twee tassen in een bijpassend stofje.  De ene juf is al wat frivoler dan de andere.


 De tassen zijn ideaal voor het strand, boodschappen, het school en ze zou zelf als verzorgingstas kunnen dienen, vind ik.  Multifunctioneel dus!


Het enige dat ik toevoegde aan het patroon is een Kamsnap zodat ze toe kan, maar het patroon biedt ook een variant die je kan sluiten met een trekkoord. 


De stoffen komen van Dekkers stoffen en zijn voornamelijk van Stenzo.

De derde ligt hier al klaar voor juf nr 3 en dan maak ik één vo…

Getest - goedgekeurd & GIVE AWAY!

Onlangs kreeg ik een mailtje van Emob4toys of ik eens graag mijn miekes wou loslaten op een speelgoedartikel uit hun gigantisch gamma. 

Zowel binnenspeelgoed als buitenspeelgoed kan je vinden, zwaarden voor stoere ridders, een ganse baby uitzet voor poppenmoekes, go-carts voor wegpiraten, trampolines voor spring-in-het-veldjes, meubeltjes, .... kortom te veel voor op te noemen.
Daarnaast hebben ze hele slaapkamers voor ukjes en grote meiden en stoere binken en om mama en papa hun tuin op te smukken vind je ook een ruime keuze.

Ik mocht het Junior Cricket spel  testen.  Ideaal voor mijn dames die dol zijn op mini-golf.
Pret verzekerd.


Het spel is snel opgesteld en afgebroken.  En kan dus overal gespeeld worden.
De hond was er ook duidelijk dol op ;-).Hier enkele sfeerbeelden van hoe het echt moet. 


Daarnaast mag ik in samenwerking met Emob één set van dit junior Cricket spel weggeven.
Om kans te maken, doe je dit:

* je bent volger
* je overtuigt me volledig en laat een reactie acht…