Doorgaan naar hoofdcontent

Het lampje begint stilaan weer te branden (burn-out #)

Het was hier stil ...heel stil. Ik weet het.  En hoe is het nu met jou, hoor ik je denken. 
Wel ik kan nu zeggen al beter, nog niet helemaal, maar ik ben op goede weg.
Toen ik net thuis viel met mijn burn-out was dat zeer confronterend, ik kon het maar moeilijk aanvaarden dat dat mij moest overkomen, ik had het gevoel dat ik iedereen in de steek liet en dat ik maar snel terug aan de slag moest.

Nu bijna 6 maanden later weet ik wel beter.  Maanden therapie bleken nodig maar vooral verhelderend om tot het punt te komen dat ik eindelijk kon zeggen: " ik heb een burn-out en het is ok". Ik liet niet anderen in de steek maar had mezelf maanden in de steek gelaten.

Ik heb geleerd om te aanvaarden dat ik gewoon niet meer kon, dat mijn lichaam stop riep, dat naaien een opgave werd, dat lezen niet lukte, dat ik mijn Pc niet kon openen,  dat ik rust ongelooflijk verademend vond, dat de hele dag slapen mogelijk was, dat ik soms helemaal niks deed behalve genieten van de kleine dingen, ... .
En dat is moeilijk als je een bezit bijtje, een mooimaker, een harde werker, een trots iemand bent.


Als ik eerlijk ben voor mezelf, was dit al maanden zelfs jaren aan de gang.  Ik heb het zelf toegelaten door nooit aan te geven dat het even teveel was en ik niet nog 10 opdrachten er kon bij nemen. 

Voorlopig ga ik dus nog niet aan de slag ook al heb ik al vaak gedacht, ik voel me beter, ik vlieg er weer in, om dan een dag later compleet uitgeteld te moeten recupereren.

Maar ik ben op positieve weg, ik heb meer goede dagen dan slechte, ik loop al vaker vrolijk zingend door het huis en geniet van kleine dingen zoals de zon op mijn bolletje en een wandeling met de hondjes.  Ik zie de toekomst ook positief in, ik naai al eens (kleine projectjes weliswaar maar toch) en heb meer zin in de dag als ik opsta. 

Lezen blijft moeilijk, luisteren naar gesprekken in groep ook.
Een burn-out is een raar beestje... eentje dat ik maar moeilijk kon begrijpen, tot het mezelf overkwam.

Vandaag heb ik weer een mindere dag, dan loopt mijn hoofd over van gedachten en ben ik heel onrustig.  Corona quarantaine helpt niet echt met iedereen altijd thuis, maar we maken er hier het beste van. 

Liefs
Karoline


Reacties

  1. Sterk van je dat je dat hier neerschrijft, Karolien! Ik denk dat niemand er een beeld van kan vormen tot het je zelf overkomt en je wenst het uiteraard niemand toe! Heb ondertussen ook een paar collega's die uitgevallen zijn en ik wil er voor hen zijn, maar weet niet hoe... Zorg goed voor jezelf!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ook leuk om te lezen....

Turorial :,Hoe maak je nu een rimpelrokje? Een tutorial volgens moi.

Dit stofje (Tulips Dutch Love van Hamburger Liebe ) gebruikte ik reeds voor een jurkje voor de grote zus.


Met een restje stof kan je vanalles maken maar ook een rokje.

Hieronder beschrijf ik hoe ik een rimpelrokje maak, op mijn manier, maar je kan ook eindeloos variëren met plooitjes, paspel, zakjes,  ...


Hoe beginnen we eraan?

Je neemt een stuk stof over de volledige stofbreedte. 

Voor Frauke van 5 die een taillebreedte van 58cm heeft (een bol buikje dus) en heupjes van 60cm neem ik een tailleband van 70cm (dit is dus 68cm + 2cm naadwaarde), een rekelastiek van 1cm breed en 60cm (58 cm + 2cm naafwaarde) en een strook stof van 150cm/110cm (minder rimpels) op een hoogte van 35cm ( 31cm + 2 cm naadwaarde + 2 cm zoom).

Deze maten zitten haar perfect, maar elk buikje is anders, dus hier dient waarschijnlijk wat aan aangepast worden afhankelijk van de maten van jouw kind.

Klaar, alles geknipt? Start!


1) overlock alle 3 de delen
2) Rimpel de voering en de rok
Hiervoor zijn allerlei techniek…

Sewing for teens

Het mag niet te lang zijn, maar ook niet superkort.
Het mag zeker niet te breed zijn maar juist smal genoeg zodat ze nog kan bewegen. 
De stof moet cool zijn en zeker niet te kinderachtig.

En eigenlijk is ze dan nog gemakkelijk. 
Nu Geike in maat 32/34 van LMV past, is er een nieuwe wereld die voor me opengaat .... patronen, patronen en nog een patronen die ik zou kunnen maken. 

Ik koos deze keer voor Ariane en dat is nu echt de perfecte jurk voor slanke dames of jonge meisjes. 

Ik maakte er twee want het jurkje is ook super snel klaar. 

Het stofje is geen kantoen maar ook geen jeans, iets er tussenin eigenlijk.  Het is versierd met gouden blaadjes wat voor een mooi effect zorgt. Deze kocht ik op het stoffenspektakel.  


Voor dit jurkje gebruikte ik een zachte katoenen stof, die ik ooit kocht bij Mon depot.

Dochter blij, ik blij!
Liefs
Karoline

een Joan voor twee lieve juffen

Het eerste juffen geschenk is klaar.Ik koos resoluut voor de Joan tas van elisanna &    Fynn
Ook al heb ik het boek, toch vond ik deze tas ook zeker de moeite waard! Je kan het gratis patroon hier terugvinden.

Het is een ruime tas met zakjes en vakjes die je kan vol proppen.
Verbazingwekkend snel in elkaar ook! Dus een toppertje.


Als versteviging dien je H640 te gebruiken.  Als iemand een goedkoop adresjes hiervoor weet, let me know.Ons oudste heeft twee juffen, dus twee tassen in een bijpassend stofje.  De ene juf is al wat frivoler dan de andere.


 De tassen zijn ideaal voor het strand, boodschappen, het school en ze zou zelf als verzorgingstas kunnen dienen, vind ik.  Multifunctioneel dus!


Het enige dat ik toevoegde aan het patroon is een Kamsnap zodat ze toe kan, maar het patroon biedt ook een variant die je kan sluiten met een trekkoord. 


De stoffen komen van Dekkers stoffen en zijn voornamelijk van Stenzo.

De derde ligt hier al klaar voor juf nr 3 en dan maak ik één vo…