Labels

woensdag 10 augustus 2016

Vakantie in eigen land ...een uitstapje

De hubby veranderde van job en kreeg van zijn lieve ex collega's deze Bongo bon cadeau.  Wij kozen voor een dagje Wallonië en verkenden de Grotten van Han. 

We trokken eerst naar de grotten.  De kindervreugde kon niet op toen we dit met een treintje gingen doen. 

De rondleiding in de grotten duurt ongeveer 1u45min en is echt de moeite waard.  De gids vertelt leuke weetjes, zorgt dat we niet van het pad afweken en verveelde nooit. 

Enkele kiekjes volgen van de natuurpracht die we daar vonden.


de zogenaamde gordijnen

een zuil Na het bezoekje aan de grotten, werd er gepicknickt & genoten de kids van de leuke speeltuin.
Dan nog even langs de geitjes op de kinderboerderij.Wij namen het Han Pass zo kan je genieten van de grotten van Han en het wildpark. 
Wij kozen ervoor om het wildpark per Bus te bezoeken, maar zouden bij een volgend bezoek het wildpark toch liever te voet ontdekken. 


Bij het binnenrijden van het wildpark word je direct verwelkomd door een kudde everzwijnen die tot vlak bij de bus komen. 


Maar wildpark biedt niet enkel leuke dieren maar ook fantastische uitzichten.  Eerlijk gezegd was ik wat vergeten hoe mooi Wallonië wel is. 


Het park werkt samen met diverse organisatie om bijna uitgestorven diersoorten weer een kans te geven.  Zo kan je er speciale runderen en paarden terugvinden die je niet tegenkomt op een zondagse fietstocht.  ;-) 

Het hoogtepunt vond ik toch wel de rendieren die met hun adembenemende geweien vrij rondlopen in deze natuurpracht.  We wouden dit uitstapje al enkele zomers doen maar steeds kwam het er niet van.  Nu ben ik echt zo blij dat we dit uitstapje nu deden.
Het park houdt niet enkel ons Belgisch erfgoed in stand, maar waakt ook over fauna en flora.  Wie van jullie heeft er net zo van genoten als ik?

Ben benieuwd!
Liefs
Mum


1 opmerking:

  1. Ziet er leuk uit. Wij zijn er nog niet geweest, dus eentje om te onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen