Labels

woensdag 27 april 2016

Leeskriebels

 

Ik zit in leesmodus ...
Niet zo bijzonder hoor ik jullie denken maar voor mij toch wel.
Het was denk ik zeker 8 jaar geleden dat ik een boek nog eens helemaal kon uitlezen.
Naaiboeken verslond ik wel maar zo een boek vol denkbeeldige personages, intriges en emoties dat was al heeeellll lang geleden.

Daar kwam verandering door een leerlinge van mij.  Ze was dankzij haar stage in een bib beginnen lezen in "Black/Back" van #dirkbracke.  Haar enthousiasme, prikkelde mijn nieuwsgierigheid en een bezoekje later naar de bib kwam ik thuis met "Back".
Efkes later kwam het besef dat er iets niet klopte want "Back" is deel twee.  Een lieve collega leende me het eerste deel en voor ik het wist, was ik helemaal meegezogen in het boek. Toen was er geen houden meer aan! Ik las ondertussen onderstaande boeken.

Hybride van Greet Ilegems.  : een boek vol anders zijn, emotie en pijn van het hoofdpersonage dat je helemaal aangrijpt, maar ook hoop op een nieuw begin.


"Het uur nul" van Dirk Bracke: een boek vol jeugdsentiment zoals Torhout/Werchter, Zombie als hit op de radio, Camino's en Johnny's....  ideaal boek om je weer even 16 te voelen."Losing it" van Cora Carmack: een boek over passie en aantrekkingskracht.  Zalig spannend.

Allemaal Young adult boeken, maar allé als 36jarige kan dat nog wel hé. 

Ondertussen ben ik ook aan al wat serieuzer werk begonnen met "Hypnose" van Lars Kepler & "het begon in Afrika" van Stefanie Zweig
Ja ik begin soms aan twee boeken tegelijk omdat ze verspreid in huis liggen.  Na een tijdje word ik automatisch naar één boek gezogen. 

Nog effe wat verbeteren en ik kruip terug met mijn neus in mijn boek ....

Liefs
Mum6 opmerkingen:

 1. de boeken van Dirk Bracke zijn zalig, hé!!!
  Ik lees die ook (ook als volwassene).
  Op lezen staat geen leeftijd, hé! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb die van Dirk Bracke ook allemaal (gelezen), topboeken! Maar de tijd om te lezen ontbreekt hier echt wel, misschien als we op vakantie gaan en ik heb mijn naaimachine niet mee? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je het leesplezier hebt herontdekt! Ik probeer elke avond nog een paar bladzijden te lezen in bed, zo komt mijn hoofd tot rust :-) Momenteel lees ik Denken aan vrijdag van Nicci French

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor 't lijstje! Eens naar de bib trekken binnenkort. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoewel ik al 30 ben blijf ik alle boeken van bracke lezen. Ze lezen super en wat een verhalen 😀
  Je hebt het lees virus echt wel goed te pakken! U enthousiasme geeft me zin om eindelijk ook nog eens een boek vast te pakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoewel ik al 30 ben blijf ik alle boeken van bracke lezen. Ze lezen super en wat een verhalen 😀
  Je hebt het lees virus echt wel goed te pakken! U enthousiasme geeft me zin om eindelijk ook nog eens een boek vast te pakken!

  BeantwoordenVerwijderen