Labels

donderdag 11 februari 2016

Holiday fun

Het is vakantie dus er is wat meer tijd voor knutsels en baksels.
De keuken is binnen de 5 minuten bedekt onder de bloem maar pret hebben ze wel. 
 
We bakten boterkoekjes volgens een eenvoudig receptje. 
 
Voor ongeveer een 30-tal koekjes (hier zijn het er meer geworden) heb je nodig:
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 225 g zachte boter
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 175 g suiker
Het is eigenlijk heel simpel: je kneedt de boter met de suiker, daarna voeg je het ei en de bloem toe.  Blijven mengen tot je een bal kan vormen.
Het vergt wel enige ervaring en volharding om die kruimelige massa om te toveren in een bol, maar hey wij naaisters love a challenge hé. 
 
Als de bol klaar is, dan plaats je het ongeveer een dik half uur in de koelkast zodat het makkelijker is om mee te werken. 

En dan begint de fun natuurlijk....
 
 

 

 
 
 
 
 
Bijna klaar voor een hete oven (180°C).
 
 
 
En dan proeven maar ....
 

Liefs
Mum

3 opmerkingen:

  1. Leuk! Wij bakken ook heel graag, maar vormpjes uitsteken lukt me precies nooit, dat plakt ofwel te hard ofwel valt het uit elkaar. Verder dan hoopjes deeg op een bakplaat kom ik dus niet :) Tips ook altijd welkom!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bloem op je plaats waar je het deeg uitrolt, werkt prima bij mij

      Verwijderen