Labels

zondag 6 juli 2014

Patroontester Maëlle jasje

Toen An van Iene Miene een oproep deed naar testers voor haar nieuwe jasje: de Maëlle, stelde ik me aarzelend kandidaat zonder hoge verwachtingen.
Maar wat was ik blij toen ik een mailtje kreeg dat ik erbij was....... en toen was het spannend afwachten naar de instructies.


Ik kreeg de opdracht om maat 134 met rimpeltjes te maken in een tussenseizoensversie.  Nu kwam dat toch goed uit want ik had het perfecte stofje liggen.
De maten passen perfect voor mijn slanke dochter van negen, ze heeft nog plaats genoeg voor een dikke trui.


Het stofje vond ik bij Ki en Ko, een superleuke stoffenwinkel en werd hier ongeveer een jaar geleden gekocht met de intentie om de Jackie te maken, het patroontje van Iene Miene dat ik al eerder kocht.  Maar met schaamrood op mijn wangen, geef ik toe.... het is er gewoon nog niet van gekomen. 


Ik maakte nog snel een bijpassende sjaal, want mijn versie hoort nu eenmaal bij de herfst. En om haar lekker warm te houden, voerde ik het met een super zacht berenvelleke. 
Het enige dat ik aan het patroon veranderde, zijn de zakjes.  Momenteel zijn er geen voorzien, maar ik nam die van het patroon van Jackie over en dat lukte, na enig denkwerk, wonderwel.  Handig voor schatten en zakdoeken.Ik verstevigde het kraagje niet, want de stof die ik gebruikte was al stevig genoeg. 


De mogelijkheden zijn eindeloos: met paspel, zonder paspel, met biais, zonder biais, met 6 of 4 knopen, .....

Maar voor mijn negenjarige dochter, die me kritisch aankeek toen ik zie dat ik aan een jas voor haar bezig was, koos ik de sobere look:  enkel de stof en 4 knopen.  Zo is het goed en is ze HEEEEELLLL gelukkig: ze had mijn naaiskills duidelijk onderschat :-).


De uitleg is weer super uitgebreid en volledig voorzien van duidelijke foto's, tips en advies!  Het jasje is haalbaar voor iedereen die al wat genaaid heeft!

Momenteel is het patroon nog niet te koop, maar ja kan al vast even gaan kijken naar al dat moois dat An wel al heeft gemaakt op deze Website.

Ik heb al enkele mooie versie gezien bij de andere testers.  Onder andere bij Toerkes & Pateekes, Tien,  Litzies & Kaatjes Naaisels en er komen er nog ongetwijfeld andere pareltjes voorbij in blogland. 

Voila dochter één is klaar voor de herfst en de andere dochters hebben hun bestelling geplaatst.  Maar nu nog even genieten van de zomer, ook al lijkt het vandaag wat herfst!

Liefs

Mum

14 opmerkingen:

 1. Wauw, heel mooi gedaan! Ik kan geloven dat jouw dochter hier super blij mee is! Mijn versie volgt één dezer, het jasje is af, maar ik moet de dochter nog voor de lens krijgen :-) (tweejarigen zijn niet altijd even gewillig op dat vlak)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ook heel mooi gedaan!!!! was leuk om te maken hé!!!!
  groetjes
  Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi seg, daar gaat je (knappe!) dochter nog genot van hebben! Die stof, daar heb ik ook al op liggen kijken, goei keus! En dan dat berevachtje, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heel mooie versie. Het lijkt of dit jasje met een dikkere voering nog mooier tot zijn recht komt, dat ga ik zeker onthouden. Hoe zijn de maten trouwens groot, klein? Ik zou dit erg graag maken voor mijn dochter maar die draagt nu al een 152 of 164.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je al een mooi jasje voor de herfst klaar hebt nu!Maar we gaan hopelijk toch wat kunnen genieten van de zomer,hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel stijlvolle versie, klasse! Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een prachtig jasje! Ideaal voor de herfst in dat stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wauw zeg! dat is knap gemaakt. 't een mooi jasje geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er zal er straks eentje heel hard genieten van haar nieuwe jasje in het najaar !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ziet er een heel warm manteltje uit :) knap gedaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Supermooi! En handig om er zakjes in te voorzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Idd knappe naaiskills! Het is een leuke jas geworden!

  BeantwoordenVerwijderen