Doorgaan naar hoofdcontent

Frikka by Fibre Mood

De miekes gingen op kamp, 10 dagen naar de Ardennen, zonder bezoekdag deze keer.

En wat miste ik ze.... Niet dat ik ze geen super kamp gun, allesbehalve, maar ik miste het leven in huis, hun gegiechel en gekwetter.
Geen dochters in huis, een man aan het werk ....ahwel dat heb je ineens veel tijd.  Tijd waarbij je met niemand rekening moet houden.  
Ik vulde mijn tijd met heel veel brieven schrijven (wat hebben ze toch zo graag post) en wat ik het liefst van al doe ....naaien.
Naast enkele jurkjes voor mezelf, naaide ik vooral, hoe kan het ook anders, héél véél voor de miekes.
Ik maakte vaak één exemplaar zodat ze konden testen, maar één patroon viel zo hard in de smaak dat ik het al enorm veel maakte.

De Frikka van Fibre Mood (https://www.fibremood.com/nl/patronen/587-frikka-sweater) is een super comfortabele sweater die lekker ruim en oversized zit, ideaal voor tieners dus.

Ik maakte één model zoals het patroon aangeeft, met een soort van extra sweater strook waarin een tunnel gestikt wordt zodat je de trui met de koord kan aansnoeren.  Leuk maar niet zo praktisch bevonden, dus werden de volgende truien gewoon afgewerkt met een band in boordstof zonder het voorpand of rugpand extra te verlengen.

Ik maakte alle truien in maat medium, want oversized was de vraag en elke dag loopt hier wel iemand in huis met een Frikka.  
Dit patroon is dus zeker een blijvertje.De zacht blauwe stof is sweaterstof uit de See You at six collectie die ik al even koesterde.
De streepjes stof vond ik onlangs bij de stoffenstraat.


De sweaterstof Milk uit de See you at Six collectie wachtte al even op een patroontje.


De sweaterstof met streepjes vond ik ook bij De stoffenstraat.


Deze oranje sweaterstof heb ik al jaren in mijn bezit.  Ik ging er ooit een onesie van maken.  Het bleef bij ooit en nu straalt ons Frauke ermee.


Bedankt dat je kwam lezen!
liefs
Karoline

Reacties

  1. ey kom bij mij op scooter ik ga lijp klaarkomen en lekker haram doen met jou, Allahu Akbar

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ook leuk om te lezen....

Turorial :,Hoe maak je nu een rimpelrokje? Een tutorial volgens moi.

Dit stofje ( Tulips Dutch Love van Hamburger Liebe  ) gebruikte ik reeds voor een jurkje voor de grote zus. Met een restje stof kan je vanalles maken maar ook een rokje. Hieronder beschrijf ik hoe ik een rimpelrokje maak, op mijn manier, maar je kan ook eindeloos variëren met plooitjes, paspel, zakjes,  ... Hoe beginnen we eraan? Je neemt een stuk stof over de volledige stofbreedte.  Voor Frauke van 5 die een taillebreedte van 58cm heeft (een bol buikje dus) en heupjes van 60cm neem ik een tailleband van 70cm (dit is dus 68cm + 2cm naadwaarde), een rekelastiek van 1cm breed en 60cm (58 cm + 2cm naafwaarde) en een strook stof van 150cm/110cm (minder rimpels) op een hoogte van 35cm ( 31cm + 2 cm naadwaarde + 2 cm zoom). Deze maten zitten haar perfect, maar elk buikje is anders, dus hier dient waarschijnlijk wat aan aangepast worden afhankelijk van de maten van jouw kind. Klaar, alles geknipt? Start! 1) overlock alle 3 de delen 2) Rimpel de voering en d

een Joan voor twee lieve juffen

Het eerste juffen geschenk is klaar. Ik koos resoluut voor de Joan tas van  elisanna  &     Fynn .  Ook al heb ik het boek, toch vond ik deze tas ook zeker de moeite waard! Je kan het gratis patroon hier terugvinden. Het is een ruime tas met zakjes en vakjes die je kan vol proppen. Verbazingwekkend snel in elkaar ook! Dus een toppertje. Als versteviging dien je H640 te gebruiken.  Als iemand een goedkoop adresjes hiervoor weet, let me know. de binnenstof komt van Liesellove Ons oudste heeft twee juffen, dus twee tassen in een bijpassend stofje.  De ene juf is al wat frivoler dan de andere.    De tassen zijn ideaal voor het strand, boodschappen, het school en ze zou zelf als verzorgingstas kunnen dienen, vind ik.  Multifunctioneel dus! Het enige dat ik toevoegde aan het patroon is een Kamsnap zodat ze toe kan, maar het patroon biedt ook een variant die je kan sluiten met een trekkoord.  De stoffen komen van Dekkers stoffen en zijn voornameli

Tutorial Hoe maak je een tas?

Een workshop bij het naaiclubke vroeg om een tutorial.  Toen hij af was, dacht ik " Nou die kan ik dan even goed delen". Want een leuke tas, kan je wel altijd gebruiken.  Voorbereiding : Knip je patroondelen o.b.v. de volgende afmetingen. Tas 1 (brommertjes): ·         Buitenstof: 2 x (43cm x 31 cm) ·         Voering: 2 x (43cm x 31 cm) ·         Tassenband: 2 x 36 cm Tas 2 (groenten: ·         Buitenstof: deel 1: 2 x 41 cm x 29 cm               deel 2: 2 x 41cm x 9 cm ·         Voering: 2 x 41 cm x 37cm ·         Tassenband: 2 x 50 cm Tas 3 (vogels): ·         Buitenstof: deel 1: 2 x 35cm x 12cm deel 2: 2 x 35cm x 25 cm ·         Voering: 2 x 35cm x 35 cm ·         Handvat: 2 x 32cm x 9cm Aan de slag Je stikt op persvoetbreedte of op 1cm tenzij anders wordt vermeld. Als je buitenzak uit twee delen bestaat, stik je beide zijden eerst aan elkaar (goede kant op goede kant). Leg dan de twee delen van de buitentas