Doorgaan naar hoofdcontent

Een weekje Denemarken... enkele hoogtepunten

We trokken erop uit in de paasvakantie, naar het mooie en vlakke Denemarken.
Mijn ventje waande zich een ware viking, mijn miekes gingen total loss in Legoland en ik kan nog niet geloven dat daar zo weinig auto's rijden. Zeker op het eiland Sjaelland reden we soms helemaal alleen op de autostrade. 
Het was een vakantie van proeven van Scandinavië en het smaakt zeker naar meer. 

We boekten onze vakantie met Dansk en waren heel tevreden over de service.
Het eerste huisje lag in Pøt Strandby, Juelsminde en hierbij kregen we bij aankoop van een dagticket voor Legoland, een tweede opeenvolgende dag gratis, tot grote vreugde van de kids. 



 
We gingen een namiddagje naar Vejle, waar je The wave kan bewonderen, een hypermodern architecturaal toppertje.  Daarnaast is het daar ook wel gezellig kuieren en winkelen. 
 

Ons huisje voor drie nachten lag in een rustig vakantiepark, nabij de fjord die tot aan Vejle strekt. 



 Na drie nachten trokken we naar Fårevejle, gelegen op het eiland Sjaelland.  Om daar te geraken moesten we over enkele bruggen en het eiland Funen, waar we in de buurt van Odense tijd maakten voor een Bokrijkje op z'n Deens (http://museum.odense.dk/denfynskelandsby). 
Ondanks het slechte weer en de modder, was het hier zalig vertoeven. 
Mijn buurvrouwtjes waren boeren en er kwamen zoveel mooie herinneringen naar boven toen ik in de huisjes rondliep.  Ook de kids vonden het super. 
In de zomer lopen er nog meer diertjes rond en kan je er zelfs workshops volgen. 
Een aanrader dus!
 

 




 
 


 
Aangekomen op Sjaelland, was het tijd voor nog een stop. 
Een van de hoogtepunten voor het ventje, was het Museet ved Trelleborg. 
Het is gratis en biedt een klein museum waar de kids en de man zich kunnen verkleden als echte Vikingen.  Daarnaast is er een replica van een Vikingen burcht, waar mijn ventje zich Ragnar waande.  Maar het beste vond ik de oude vesting die deels bewaard werd gebleven.  



 
 



Op Sjaelland, is er vanalles te doen, maar wij trokken vooral naar het mooie Kopenhagen. 
Wat een leuke, propere en verkeersarme stad. 
Onze vakantie was te kort om alles te bezoeken wat we wouden, maar de hoogtepunten kwamen toch aan bod. 

De kleine zeemeermin

Het design museum: super als je van Deense meubels houdt. 

 


 
 Het experimentarium: als je Technoplis cool vindt, is dit pas de max.

 
 
 
Den bla planet: een super aquarium gelegen aan de laatste afrit van Denemarken en met uitzicht op "the bridge" (mijn man is een fan ;-) )
 
 


visjes knuffelen ! JA echt waar!
 
een blik op 3 miljoen zeewater
 
Carlsberg: leuk voor bierliefhebbers 

 



Zalig keuvelen langs het water. 




Daarnaast bezochten we nog Ragna Rock in Roskilde & het vikinges kibsmuseet.

 
 
 
Het was een zalige vakantie met mooie en vooral modern ingerichte vakantiehuisjes, heerlijke vergezichten, zon & sneeuw, super bezienswaardigheden voor jong en oud, ....  Kortom een aanrader!
 
 
Liefs
Karoline

Reacties

  1. Waw, jullie deden echt wel veel! Respect altijd voor mensen die het zo goed weten te plannen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. zo goed voorbereid waren we niet.... maar ter plaatse ben ik erin gevlogen. :-)

      Verwijderen
  2. Jouw blogpost doet me zin krijgen om naar Denemarken te reizen!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ook leuk om te lezen....

Turorial :,Hoe maak je nu een rimpelrokje? Een tutorial volgens moi.

Dit stofje ( Tulips Dutch Love van Hamburger Liebe  ) gebruikte ik reeds voor een jurkje voor de grote zus. Met een restje stof kan je vanalles maken maar ook een rokje. Hieronder beschrijf ik hoe ik een rimpelrokje maak, op mijn manier, maar je kan ook eindeloos variëren met plooitjes, paspel, zakjes,  ... Hoe beginnen we eraan? Je neemt een stuk stof over de volledige stofbreedte.  Voor Frauke van 5 die een taillebreedte van 58cm heeft (een bol buikje dus) en heupjes van 60cm neem ik een tailleband van 70cm (dit is dus 68cm + 2cm naadwaarde), een rekelastiek van 1cm breed en 60cm (58 cm + 2cm naafwaarde) en een strook stof van 150cm/110cm (minder rimpels) op een hoogte van 35cm ( 31cm + 2 cm naadwaarde + 2 cm zoom). Deze maten zitten haar perfect, maar elk buikje is anders, dus hier dient waarschijnlijk wat aan aangepast worden afhankelijk van de maten van jouw kind. Klaar, alles geknipt? Start! 1) overlock alle 3 de delen 2) Rimpel de voering en d

een Joan voor twee lieve juffen

Het eerste juffen geschenk is klaar. Ik koos resoluut voor de Joan tas van  elisanna  &     Fynn .  Ook al heb ik het boek, toch vond ik deze tas ook zeker de moeite waard! Je kan het gratis patroon hier terugvinden. Het is een ruime tas met zakjes en vakjes die je kan vol proppen. Verbazingwekkend snel in elkaar ook! Dus een toppertje. Als versteviging dien je H640 te gebruiken.  Als iemand een goedkoop adresjes hiervoor weet, let me know. de binnenstof komt van Liesellove Ons oudste heeft twee juffen, dus twee tassen in een bijpassend stofje.  De ene juf is al wat frivoler dan de andere.    De tassen zijn ideaal voor het strand, boodschappen, het school en ze zou zelf als verzorgingstas kunnen dienen, vind ik.  Multifunctioneel dus! Het enige dat ik toevoegde aan het patroon is een Kamsnap zodat ze toe kan, maar het patroon biedt ook een variant die je kan sluiten met een trekkoord.  De stoffen komen van Dekkers stoffen en zijn voornameli

Tutorial Hoe maak je een tas?

Een workshop bij het naaiclubke vroeg om een tutorial.  Toen hij af was, dacht ik " Nou die kan ik dan even goed delen". Want een leuke tas, kan je wel altijd gebruiken.  Voorbereiding : Knip je patroondelen o.b.v. de volgende afmetingen. Tas 1 (brommertjes): ·         Buitenstof: 2 x (43cm x 31 cm) ·         Voering: 2 x (43cm x 31 cm) ·         Tassenband: 2 x 36 cm Tas 2 (groenten: ·         Buitenstof: deel 1: 2 x 41 cm x 29 cm               deel 2: 2 x 41cm x 9 cm ·         Voering: 2 x 41 cm x 37cm ·         Tassenband: 2 x 50 cm Tas 3 (vogels): ·         Buitenstof: deel 1: 2 x 35cm x 12cm deel 2: 2 x 35cm x 25 cm ·         Voering: 2 x 35cm x 35 cm ·         Handvat: 2 x 32cm x 9cm Aan de slag Je stikt op persvoetbreedte of op 1cm tenzij anders wordt vermeld. Als je buitenzak uit twee delen bestaat, stik je beide zijden eerst aan elkaar (goede kant op goede kant). Leg dan de twee delen van de buitentas