Doorgaan naar hoofdcontent

Blog meet & Sewing challenge (#1)

Eind augustus organiseerde Davina van Woohoo  een super gezellige Blogmeet. 

We waren met een groepjes van 20 dames.  Het ijs werd gebroken bij de spaghetti en daarna verhuisden we naar een zaaltje op zolder waar het zalig heet was.  De drank vloeide, we kletsten en wapperden om toch een koel briesje te kunnen voelen.
Het was super gezellig want Davina had super leuke spelletjes bedacht en heerlijke koekjes gebakken.  (eerlijk waar ik had ze allemaal kunnen opsnoepen)
Davina zorgde niet alleen voor een locatie, spelletjes en lekkers maar ook voor Oehs & Aahs toen we de gesponserde goodies zagen liggen. 
Het volledige verslag van sponsors kan je hier terug vinden.  Ik was de gelukkige winnaar van een patroon naar keuze van Zonen09  en twee heerlijke stofjes.

Binnenkort (hmmm ergens binnen een maand) zal ik er zeker iets mee maken.  Nu vrees ik effe overspoeld door werk door de start van het nieuwe schooljaar. 

Maar de blogmeet was nog niet alles.  Davina organiseerde ook een Sew Challange.

Het opzet: Jij, als blogster, stuurt 3 criteria voor een naaisel naar een andere blogster en jij krijgt er op jouw beurt ook 3 op van iemand anders. Die criteria, dat kan gaan van een stofsoort, over een kleur, naar een tijdschrift waaruit het patroon moet komen.
De criteria die ik ontving: Printerest-inspired, voor de woonkamer, nieuwe techniek.

Hier moet ik eerlijk bekennen speelde ik iets vals. 
Mijn  eerste idee is door Te ambitieus & te weinig tijd nog niet af.  Dus heb ik het back-up plan dat ik jullie kan tonen. 

Het is zeker Printerest-inspired, voor mijn woonkamer en ik naai niet maar haak en dat is voor mij echt wel een nieuwe techniek. 

Deze zomer transformeerde ik onze woonkamer in een wolk van frisse vrolijke kleurtjes zodat je na een vermoeiende werkdag direct terug goed gezind bent.  Alles vloog eruit en werd vervangen: nieuwe zetels en tafeltjes, kussens en decoratie maar vooral fantastisch behangpapier van Esta Home dat ik vond bij behangwereld


 
 
Ik maakte of haakte een mandje voor kleine spulletjes die hier blijven liggen: speldjes, haarelastiekjes, prulletjes.  Is het mandje vol, dan moeten de miekes het opruimen.  
 

Het kleur past zalig goed bij de rest en het is een handig dingetje.
Maar mijn sew challenge krijgt nog een vervolg ... so stay tuned!

Liefs
Karoline

Reacties

  1. Erg leuk! Wij werken hier ook met mandjes voor de kinderen 😊

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh kei goed gedaan!! Wat een leuk mandje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooh kei goed gedaan!! Wat een leuk mandje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk creatieve oplossing. Ik ben al benieuwd naar het vervolg van je sew challenge!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk! En zou zelf niet meteen wat te maken met die criteria maar jij ging er helemaal voor. Benieuwd naar je plan A!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuke frisse uitstraling zeg! Ik heb laatst ook zoon leuk bijzettafeltje gekocht bij www.salontafelshop.nl Ik vind het dan altijd leuk om het vervolgens weer persoonlijk te maken. vind het een erg leuk idee het mandje. Misschien dat ik mijn haaknaalden ook weer eens uit de kast moet halen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ook leuk om te lezen....

Turorial :,Hoe maak je nu een rimpelrokje? Een tutorial volgens moi.

Dit stofje ( Tulips Dutch Love van Hamburger Liebe  ) gebruikte ik reeds voor een jurkje voor de grote zus. Met een restje stof kan je vanalles maken maar ook een rokje. Hieronder beschrijf ik hoe ik een rimpelrokje maak, op mijn manier, maar je kan ook eindeloos variëren met plooitjes, paspel, zakjes,  ... Hoe beginnen we eraan? Je neemt een stuk stof over de volledige stofbreedte.  Voor Frauke van 5 die een taillebreedte van 58cm heeft (een bol buikje dus) en heupjes van 60cm neem ik een tailleband van 70cm (dit is dus 68cm + 2cm naadwaarde), een rekelastiek van 1cm breed en 60cm (58 cm + 2cm naafwaarde) en een strook stof van 150cm/110cm (minder rimpels) op een hoogte van 35cm ( 31cm + 2 cm naadwaarde + 2 cm zoom). Deze maten zitten haar perfect, maar elk buikje is anders, dus hier dient waarschijnlijk wat aan aangepast worden afhankelijk van de maten van jouw kind. Klaar, alles geknipt? Start! 1) overlock alle 3 de delen 2) Rimpel de voering en d

een Joan voor twee lieve juffen

Het eerste juffen geschenk is klaar. Ik koos resoluut voor de Joan tas van  elisanna  &     Fynn .  Ook al heb ik het boek, toch vond ik deze tas ook zeker de moeite waard! Je kan het gratis patroon hier terugvinden. Het is een ruime tas met zakjes en vakjes die je kan vol proppen. Verbazingwekkend snel in elkaar ook! Dus een toppertje. Als versteviging dien je H640 te gebruiken.  Als iemand een goedkoop adresjes hiervoor weet, let me know. de binnenstof komt van Liesellove Ons oudste heeft twee juffen, dus twee tassen in een bijpassend stofje.  De ene juf is al wat frivoler dan de andere.    De tassen zijn ideaal voor het strand, boodschappen, het school en ze zou zelf als verzorgingstas kunnen dienen, vind ik.  Multifunctioneel dus! Het enige dat ik toevoegde aan het patroon is een Kamsnap zodat ze toe kan, maar het patroon biedt ook een variant die je kan sluiten met een trekkoord.  De stoffen komen van Dekkers stoffen en zijn voornameli

Tutorial Hoe maak je een tas?

Een workshop bij het naaiclubke vroeg om een tutorial.  Toen hij af was, dacht ik " Nou die kan ik dan even goed delen". Want een leuke tas, kan je wel altijd gebruiken.  Voorbereiding : Knip je patroondelen o.b.v. de volgende afmetingen. Tas 1 (brommertjes): ·         Buitenstof: 2 x (43cm x 31 cm) ·         Voering: 2 x (43cm x 31 cm) ·         Tassenband: 2 x 36 cm Tas 2 (groenten: ·         Buitenstof: deel 1: 2 x 41 cm x 29 cm               deel 2: 2 x 41cm x 9 cm ·         Voering: 2 x 41 cm x 37cm ·         Tassenband: 2 x 50 cm Tas 3 (vogels): ·         Buitenstof: deel 1: 2 x 35cm x 12cm deel 2: 2 x 35cm x 25 cm ·         Voering: 2 x 35cm x 35 cm ·         Handvat: 2 x 32cm x 9cm Aan de slag Je stikt op persvoetbreedte of op 1cm tenzij anders wordt vermeld. Als je buitenzak uit twee delen bestaat, stik je beide zijden eerst aan elkaar (goede kant op goede kant). Leg dan de twee delen van de buitentas