Labels

donderdag 28 juli 2016

Mum's boekenlijstje (#2)

Ik heb letterlijk net de laatste pagina's verslonden van een fantastisch boek.
Zo fantastisch dat ik al zin heb in meer. Meer van deze schrijfster.  Meer spanning en intrige.  Meer ik-kan-nog-niet-gaan-slapen-het-is-zo-spannend-allé-nog-één-hoofdstuk.....

Het meisje in de trein
 
 
De flap verraadde al een tipje van de sluier:
 
Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen 'Jess en Jason'. Hun leven - in Rachels ogen - is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.
Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat 'Jess' vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?
Mijn zus had het boek al gelezen maar ik was toen net bezig in Hypnose van Lars Kepler .  En toen vertrok ze op vakantie en kon ik het boek nog niet lenen.
Maar met mijn Kindle heb ik maar één tel nodig en het boek was al aangekocht en gedownload.  Echt een aanrader!
 
De eerste pagina's waren even wennen, het was een andere schrijfster en bovendien vertelt ze vanuit het perspectief van de personages.  Zeer boeiend.
Maar wat ik echt super vond was dat elk hoofdstuk afwisselde tussen de belevingen van de verschillende personages.  Beetje bij beetje kom je als lezer meer te weten, bekijk je de verhaallijn vanuit de verschillende standpunten en vallen stilaan de puzzelstukjes in elkaar.  En wat is de puzzel een ontdekking!
 
Het boek telt slechts 360 pagina's en werd hier gewoonweg verslonden.
 
Het voordeel van zo een Kindle is dat je lekker kan blijven lezen als je hubby al wil slapen, want het verspreid net genoeg licht zonder dat het stoort.  Het nadeel is wel dat ik hier loop met wallen onder mijn ogen omdat ik het maar niet kon neerleggen. 
 
Het volgende boek is al gedownload en ligt klaar om ontdekt te worden.
 
Veel leesplezier!
 
Mum
 


5 opmerkingen:

 1. Haha, zoooooo herkenbaar! Even bijrusten en dan vastbijten in het volgende boek. ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al lang op zoek naar nog eens een goed meesleepboek. Zal dit eens proberen. Nog 3 weken en dan vakantie. Dus ik weet wat doen! 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, leuk! Ik zet 'm op mijn lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zinnetje 'doorlezen als hubby slaapt' vind ik gewèldig. Ik trakteerde mezelf op een leesding in januari en in plaats van wakker liggen, verslind ik nu boeken. Meer dan ooit trouwens, dat had ik nooit gedacht/verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen