Doorgaan naar hoofdcontent

Mum's boekenlijstje (#2)

Ik heb letterlijk net de laatste pagina's verslonden van een fantastisch boek.
Zo fantastisch dat ik al zin heb in meer. Meer van deze schrijfster.  Meer spanning en intrige.  Meer ik-kan-nog-niet-gaan-slapen-het-is-zo-spannend-allé-nog-één-hoofdstuk.....

Het meisje in de trein
 
 
De flap verraadde al een tipje van de sluier:
 
Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen 'Jess en Jason'. Hun leven - in Rachels ogen - is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.
Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat 'Jess' vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?
Mijn zus had het boek al gelezen maar ik was toen net bezig in Hypnose van Lars Kepler .  En toen vertrok ze op vakantie en kon ik het boek nog niet lenen.
Maar met mijn Kindle heb ik maar één tel nodig en het boek was al aangekocht en gedownload.  Echt een aanrader!
 
De eerste pagina's waren even wennen, het was een andere schrijfster en bovendien vertelt ze vanuit het perspectief van de personages.  Zeer boeiend.
Maar wat ik echt super vond was dat elk hoofdstuk afwisselde tussen de belevingen van de verschillende personages.  Beetje bij beetje kom je als lezer meer te weten, bekijk je de verhaallijn vanuit de verschillende standpunten en vallen stilaan de puzzelstukjes in elkaar.  En wat is de puzzel een ontdekking!
 
Het boek telt slechts 360 pagina's en werd hier gewoonweg verslonden.
 
Het voordeel van zo een Kindle is dat je lekker kan blijven lezen als je hubby al wil slapen, want het verspreid net genoeg licht zonder dat het stoort.  Het nadeel is wel dat ik hier loop met wallen onder mijn ogen omdat ik het maar niet kon neerleggen. 
 
Het volgende boek is al gedownload en ligt klaar om ontdekt te worden.
 
Veel leesplezier!
 
Mum
 


Reacties

 1. Haha, zoooooo herkenbaar! Even bijrusten en dan vastbijten in het volgende boek. ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al lang op zoek naar nog eens een goed meesleepboek. Zal dit eens proberen. Nog 3 weken en dan vakantie. Dus ik weet wat doen! 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, leuk! Ik zet 'm op mijn lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zinnetje 'doorlezen als hubby slaapt' vind ik gewèldig. Ik trakteerde mezelf op een leesding in januari en in plaats van wakker liggen, verslind ik nu boeken. Meer dan ooit trouwens, dat had ik nooit gedacht/verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ook leuk om te lezen....

Turorial :,Hoe maak je nu een rimpelrokje? Een tutorial volgens moi.

Dit stofje (Tulips Dutch Love van Hamburger Liebe ) gebruikte ik reeds voor een jurkje voor de grote zus.


Met een restje stof kan je vanalles maken maar ook een rokje.

Hieronder beschrijf ik hoe ik een rimpelrokje maak, op mijn manier, maar je kan ook eindeloos variëren met plooitjes, paspel, zakjes,  ...


Hoe beginnen we eraan?

Je neemt een stuk stof over de volledige stofbreedte. 

Voor Frauke van 5 die een taillebreedte van 58cm heeft (een bol buikje dus) en heupjes van 60cm neem ik een tailleband van 70cm (dit is dus 68cm + 2cm naadwaarde), een rekelastiek van 1cm breed en 60cm (58 cm + 2cm naafwaarde) en een strook stof van 150cm/110cm (minder rimpels) op een hoogte van 35cm ( 31cm + 2 cm naadwaarde + 2 cm zoom).

Deze maten zitten haar perfect, maar elk buikje is anders, dus hier dient waarschijnlijk wat aan aangepast worden afhankelijk van de maten van jouw kind.

Klaar, alles geknipt? Start!


1) overlock alle 3 de delen
2) Rimpel de voering en de rok
Hiervoor zijn allerlei techniek…

Sewing for teens

Het mag niet te lang zijn, maar ook niet superkort.
Het mag zeker niet te breed zijn maar juist smal genoeg zodat ze nog kan bewegen. 
De stof moet cool zijn en zeker niet te kinderachtig.

En eigenlijk is ze dan nog gemakkelijk. 
Nu Geike in maat 32/34 van LMV past, is er een nieuwe wereld die voor me opengaat .... patronen, patronen en nog een patronen die ik zou kunnen maken. 

Ik koos deze keer voor Ariane en dat is nu echt de perfecte jurk voor slanke dames of jonge meisjes. 

Ik maakte er twee want het jurkje is ook super snel klaar. 

Het stofje is geen kantoen maar ook geen jeans, iets er tussenin eigenlijk.  Het is versierd met gouden blaadjes wat voor een mooi effect zorgt. Deze kocht ik op het stoffenspektakel.  


Voor dit jurkje gebruikte ik een zachte katoenen stof, die ik ooit kocht bij Mon depot.

Dochter blij, ik blij!
Liefs
Karoline

een Joan voor twee lieve juffen

Het eerste juffen geschenk is klaar.Ik koos resoluut voor de Joan tas van elisanna &    Fynn
Ook al heb ik het boek, toch vond ik deze tas ook zeker de moeite waard! Je kan het gratis patroon hier terugvinden.

Het is een ruime tas met zakjes en vakjes die je kan vol proppen.
Verbazingwekkend snel in elkaar ook! Dus een toppertje.


Als versteviging dien je H640 te gebruiken.  Als iemand een goedkoop adresjes hiervoor weet, let me know.Ons oudste heeft twee juffen, dus twee tassen in een bijpassend stofje.  De ene juf is al wat frivoler dan de andere.


 De tassen zijn ideaal voor het strand, boodschappen, het school en ze zou zelf als verzorgingstas kunnen dienen, vind ik.  Multifunctioneel dus!


Het enige dat ik toevoegde aan het patroon is een Kamsnap zodat ze toe kan, maar het patroon biedt ook een variant die je kan sluiten met een trekkoord. 


De stoffen komen van Dekkers stoffen en zijn voornamelijk van Stenzo.

De derde ligt hier al klaar voor juf nr 3 en dan maak ik één vo…