Labels

vrijdag 13 mei 2016

Discovering Berlijn met een jarige zus

Wat geef je aan je BIG SIS, die jarig is, een mijlpaal in haar leven bereikte, niets liever doet dan reizen en ontdekken ...Natuurlijk een weekendje Berlijn!

Zoals Bowie zong "First we take Manhattan, then we take Berlin". Wel New York had ze al bezocht, net zoals zoveel andere steden, maar Berlijn nog niet.
De ideale bestemming vond ik: cultuur, jong, hip & trendy, niet te ver weg & ideaal om te shoppen.

Ik trakteerde op een tripje met het vliegtuig en het hotel & de zus mocht zich uitleven in "wat te zien" & "wat te doen".  Ik ben nog een gemakkelijke nl. en de zus was in haar nopjes.

Het hoogtepunt van ons weekend was toch wel een fietstocht langs de Berlijnse muur (of wat er nog van rest) met #Berlinonbike.
Fietsen door Berlijn met een Vlaamse gids langs de indrukwekkende muur. 


We verkenden Berlijn ook langs en op het water.


En vanuit de lucht...Berlijn dat ook zeer groen is...Maar we verkenden Berlijn vooral te voet.  Meer dan 45000 stappen werden er gezet op twee dagen maar elke stap was de moeite waard!

Het Holocaust memorial Monument ...een wondermooi eerbetoon.
East Side Gallery
We hebben zo wat alle trekpleisters bezocht maar ik was toch ook zwaar fan van het DDR Museum.  Heel interactief en fun.  Je wordt terug in de tijd gekatapulteerd en belandt in een appartementje uit het DDR tijdperk, een oude bioscoopzaal,  je kan legeruniformen passen, verdachten ondervragen en ze daarna in de cel stoppen, maar vooral plaats nemen achter het stuur van een echte Trabant, het autootje van dat tijdperk. 

Ik kan enkel positief terugblikken op dat weekendje Berlijn.  Het is een mooie, nette stad die veel te bieden heeft zowel voor grown-ups als voor kids. 
Het viel zo goed mee dat we zelfs een tripje met de miekes deze zomer zouden plannen, want voor de bezienswaardigheden voor kids heb ik deze keer niet bezocht. 

Liefs
Mum3 opmerkingen:

  1. Een weekend die jullie beiden niet snel zullen vergeten. Je gaf een prachtig cadeau aan je BIG SIS!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk!! Berlijn is idd echt de max!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zaaaalig! Krijg al zin om terug te gaan! :d

    BeantwoordenVerwijderen