Doorgaan naar hoofdcontent

Terugblikken op een fijne week
Gisteren brak de eerste stress uit, de vakantie was bijna voorbij en ik had eens echt niks gedaan.....Niet zo een slim idee achteraf bekeken.  Het verbeterwerk bleef liggen, de examens werden nog niet gemaakt, het jaarplan wacht op zijn update en ik moest nog taken rond werkplekleren maken. 
Deze ochtend besloot ik dan maar serieus in actie te schieten. Conclusie van de taak: jaarplan check, twee examens check, twee toetsen check, werkplekleren check, lesvoorbereidingen voor dinsdag check.  Dat lukte enkel dankzij de chiro, een helpende man, een berg strijk die bleef liggen, een keer Frozen laten kijken en een heerlijke maaltijd van onze lokale frituur. 
Maar de avond is nog jong en ik ga er direct nog wat invliegen.  Morgen moet ik geen les geven en woensdag hebben we vrij, dus tegen woensdagavond zou mijn achterstand toch ingehaald moeten zijn.  

Maar deze vakantie heb ik wel genoten, bijgeslapen, mijn dochters verwend, de hond steeds gezelschap gehouden, uitstapjes gemaakt, een vriendin & kids kwamen op bezoek, heerlijk gekookt, lekker genaaid en wreed gepoetst. 
Gepoetst? in de vakantie?  Ja sinds kort ben ik verslingerd aan het programma Obsessive Compulsive Cleaners dat wordt uitgezonden op TLC (ben dol op die zender). 
Als je ziet wat een vetzakken dat daar de revue passeren, moet je wel beginnen poetsen.  Nieuwsgierig?  Kijk dan eens hier

Maar genaaid heb ik ook.  Minder dan ik had gehoopt maar ja het was toch genieten ze.
Ik maakte twee maal een leather sweater van LMV voor zowel Frauke als Geike. 
Ze worden hieronder geshowd onderweg met de trein naar Antwerpen. 

Lillestof Flamingo
Stof Dapper & Tricot stof Paarden
Onderweg naar huis, kon ik even bekomen van een drukke dag, dankzij de reclamefolder van Bart Smit.  Er werd duchtig gezocht naar wat de Sint in hun schoentje mag gooien. 


Voor Renske kon ik jammer genoeg niks meer maken.  De patronen zijn geplakt maar moeten nu nog overgetekend worden.  Dat zal voor een andere keer zijn.
Maar zij heeft genoten van een leuke film, alleen met mama en een pot popcorn helemaal voor haar alleen.  Gezellig was het in onze love seat en de popcorn was helemaal op. 


En nu terug wat verbeteren ....
Liefs Mum

Reacties

 1. Ah meid, die ontspanning hadden we zeker ook verdiend. Zoals je merkt kan je dan in enkele uren hopen werk verzetten. Dat doe ik de volgende dagen ook hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je zo genoten hebt van je vrije week! De leather sweaters zien er trouwens super tof uit. :-) Haha, naar dat programma heb ik nog niet gekeken. Ben benieuwd!
  Tot donderdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die periodes van eens echt niets doen voor school, ook al liggen er bergen werk te wachten, heb ik echt nodig. Daarna kan ik dan des te efficiënter werken. En als ik zie wat jij allemaal gedaan gekregen hebt in één dag, dan werkt dat bij jou blijkbaar ook zo :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuke truiten! De leather sweater is eentje die ikzelf nog niet uigeprobeerd heb maar nu beginnen mijn handen te jeuken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vooral genieten, zo moet dat in een vakantie :-)
  ziet er netjes uit!!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ook leuk om te lezen....

Turorial :,Hoe maak je nu een rimpelrokje? Een tutorial volgens moi.

Dit stofje (Tulips Dutch Love van Hamburger Liebe ) gebruikte ik reeds voor een jurkje voor de grote zus.


Met een restje stof kan je vanalles maken maar ook een rokje.

Hieronder beschrijf ik hoe ik een rimpelrokje maak, op mijn manier, maar je kan ook eindeloos variëren met plooitjes, paspel, zakjes,  ...


Hoe beginnen we eraan?

Je neemt een stuk stof over de volledige stofbreedte. 

Voor Frauke van 5 die een taillebreedte van 58cm heeft (een bol buikje dus) en heupjes van 60cm neem ik een tailleband van 70cm (dit is dus 68cm + 2cm naadwaarde), een rekelastiek van 1cm breed en 60cm (58 cm + 2cm naafwaarde) en een strook stof van 150cm/110cm (minder rimpels) op een hoogte van 35cm ( 31cm + 2 cm naadwaarde + 2 cm zoom).

Deze maten zitten haar perfect, maar elk buikje is anders, dus hier dient waarschijnlijk wat aan aangepast worden afhankelijk van de maten van jouw kind.

Klaar, alles geknipt? Start!


1) overlock alle 3 de delen
2) Rimpel de voering en de rok
Hiervoor zijn allerlei techniek…

Sewing for teens

Het mag niet te lang zijn, maar ook niet superkort.
Het mag zeker niet te breed zijn maar juist smal genoeg zodat ze nog kan bewegen. 
De stof moet cool zijn en zeker niet te kinderachtig.

En eigenlijk is ze dan nog gemakkelijk. 
Nu Geike in maat 32/34 van LMV past, is er een nieuwe wereld die voor me opengaat .... patronen, patronen en nog een patronen die ik zou kunnen maken. 

Ik koos deze keer voor Ariane en dat is nu echt de perfecte jurk voor slanke dames of jonge meisjes. 

Ik maakte er twee want het jurkje is ook super snel klaar. 

Het stofje is geen kantoen maar ook geen jeans, iets er tussenin eigenlijk.  Het is versierd met gouden blaadjes wat voor een mooi effect zorgt. Deze kocht ik op het stoffenspektakel.  


Voor dit jurkje gebruikte ik een zachte katoenen stof, die ik ooit kocht bij Mon depot.

Dochter blij, ik blij!
Liefs
Karoline

een Joan voor twee lieve juffen

Het eerste juffen geschenk is klaar.Ik koos resoluut voor de Joan tas van elisanna &    Fynn
Ook al heb ik het boek, toch vond ik deze tas ook zeker de moeite waard! Je kan het gratis patroon hier terugvinden.

Het is een ruime tas met zakjes en vakjes die je kan vol proppen.
Verbazingwekkend snel in elkaar ook! Dus een toppertje.


Als versteviging dien je H640 te gebruiken.  Als iemand een goedkoop adresjes hiervoor weet, let me know.Ons oudste heeft twee juffen, dus twee tassen in een bijpassend stofje.  De ene juf is al wat frivoler dan de andere.


 De tassen zijn ideaal voor het strand, boodschappen, het school en ze zou zelf als verzorgingstas kunnen dienen, vind ik.  Multifunctioneel dus!


Het enige dat ik toevoegde aan het patroon is een Kamsnap zodat ze toe kan, maar het patroon biedt ook een variant die je kan sluiten met een trekkoord. 


De stoffen komen van Dekkers stoffen en zijn voornamelijk van Stenzo.

De derde ligt hier al klaar voor juf nr 3 en dan maak ik één vo…