Labels

maandag 31 augustus 2015

Waar is de zomervakantie heen???

Begin juli dacht ik, tjonge tjonge, 9 weken ...ik ga naaien en patronen tekenen en gaan zwemmen en knutselen en .....

Achteraf gezien heeft mijn naaimachine zeker 8 weken vakantie gekregen.  Ideeën genoeg maar soms geen zin en ook gewoon met te veel andere dingen bezig geweest. 

Toen loekje ziek werd en uiteindelijk naar de hondenhemel ging, was er hier enkel verdriet.  Het gemis was te groot en al snel zorgde een nieuwe viervoeter voor een glimlach op mijn gezicht. 
We noemden haar Roxy en ze is nu ongeveer 4 weken bij ons.  Sindsdien is ze verdubbeld in gewicht (dat wordt een echte beer dus) en is ze van de fase "als ik wandel word ik gedragen" overgegaan naar de fase "als ik wandel dan loop ik mee". 
Goed voor de hond en voor mij want elke dag doen we toch minstens een toertje van een half uurtje. 

Roxy haar grootste dagtaak

Roxy op 12 weken

Daarnaast ben ik aan het sporten geslagen.  Ik dacht, mens je wordt 36, nu wordt het toch echt wel tijd om iets aan je conditie en je lijn te doen.   Dus jaarabonnement genomen (nu kan ik echt niet terug) en ondertussen zie ik, soms weliswaar, al iets minder af in de spinning lessen en tijdens body pump.  Mijn lijfje en spieren kreunen soms maar het doet toch deugd. 
Handig meegenomen: ondertussen ben ik bijna 5 kilo lichter. Niemand ziet het maar allé ik weet het.  Bij de volgende -5kg zal het wel al wat opgemerkt worden. 

Als dat nog niet genoeg is, besloot mijn ventje 'we gaan niet op reis maar pakken onze tuin aan'.  Alle struiken moesten eraan geloven, containers werden gevuld, er werd een nieuwe afsluiting geplaatst, bomen werden verhakseld, koemest strooiden we in het rond en gras werd gezaaid.  Nu 3 weken later komen de eerste sprietjes piepen en dat maakt me nu echt eens gelukkig zie.
Alles staat klaar om in de herfst een nieuwe haag te planten. 

Dus ja het was een drukke en goed gevulde zomer.  De weinige creaties die ik maakte zullen hier nog wel eens verschijnen, maar nu eerst mijn boekentas verder aanvullen zodat ik klaar ben voor mijn nieuwe klassen. 

Liefs
Mum
 


5 opmerkingen:

 1. Ik nam ook onverwachts een time-out op naaigebied. Moet kunnen, het blijft een hobby!
  En een mooie tuin, daar geniet je jaar na jaar opnieuw van, dat heb ik deze zomer zoveel keer gedacht toen ik aan het genieten was!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar hoe herkenbaar! De lijst naaiplannen die ik eind juni dacht uit te voeren deze zomervakantie is oneindig langer dan de lijst van de naaisels die ook echt genaaid werden. Ach ja. Als het dwang zou worden, is er ook niets leuks meer aan hé.
  En die tuin, daar zijn wij ook hard mee bezig. Ik droom er al van, van een zalig afgewerkte tuin...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een minder fijne start van de vakantie maar ik zie daar glimlachen en genieten,
  en ik ben benieuwd naar de enkele creaties.
  Een fijne start van het nieuwe schooljaar!!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen