Doorgaan naar hoofdcontent

weekendje weg met de ladies = fun sewing jacket happy


Ik mag me gelukkig prijzen .... op één maand tijd heb ik genoten van twee weekendjes me-time.
Dat met de Tiretten lijkt al een eeuwigheid geleden maar vond eigenlijk plaats eind februari.



Door een overload aan werk, kwam hierover nog geen blogpostje, maar het was GEWELDIG..... een overzichtje van dat super weekend hebben de medetiretten trouwens al zalig vastgelegd in deze blogpost: http://tetterendetiretten.blogspot.be/2015/03/tiretten-op-weekend-2015-zondag.html

Rara wat zijn mijn creaties ? Ik geef een tip: Zebra - Panda - Paars/geel













Deze vrijdag gingen we op stap met De Babbelende Bobijnen, ons lokaal naaiclubke uit Asse. 
We komen één maal per maand samen op de eerste donderdag van de maand en kletsen en naaien er dan op los.
En eindelijk kwam het ervan, we gingen samen op weekend naar de zee .... heerlijk. 

De eerste avond werd gezond ingezet en het bleef zo wat doorgaan voor het ganse weekend.  ;-)



Vriendin Els en Ik, hadden het lumineuze idee opgevat om een jas te maken: de Maëlle
Vol goede moed gingen we alles al knippen en plakken en voorbereiden.
Vrijdagochtend bleek nog geen één van ons twee tijd gevonden te hebben, maar er werd die avond nog naarstig geknipt zodat ons stapeltje netjes op ons lag te wachten tegen zaterdagochtend.


Aan de zee wordt er niet alleen genaaid....


sommige bobijntje waren sportief en gingen voor een strand-jogging,
sommige bobijntjes waren fanatiek en stikten verder,
sommige bobijntje waren moe en deden een dutje,
sommige bobijntjes kozen voor een stevige strandwandeling in combinatie met heerlijke pannenkoeken.....

Je kan al raden zeker in welke groep ik vertoefde.....




Zondagochtend danste ik een vreugdedansje toen het jasje af was..... het is echt super goed gelukt nog beter dan de eerste keer... dus ik was fier.

Ik voorzag een kap aan het jasje wat handig kan zijn in ons regenlandje ...

kap van een patroon van Simplicity
 Mijn vriendin ging voor het originele model



 En ons zeer aangename buren voor het weekend, zagen dat het goed was.


Ons huisje lag net bij het strand van Wenduine.
Het is eigenlijk een gigantisch huis waar je met 20 naar toe kan en kan genieten van rust, stilte, de gezonde boerenlucht en modern comfort.
Interesse :  http://coqaulit-vakantiewoning.be/


Maar bobijntjes zijn niet alleen sterk in naaien, maar ook in knippen & plakken.


Melissa van http://www.huisvanmarcel.com/ testte een doe-het-zelf-maak-eens-een-neushoorn-pakket.
Na wat engelengeduld toverde ze deze fantastische neushoorn uit een koker.


Bij het Huis van Marcel kan je terecht voor super leuke retro meubels of hebbedingetjes. 


En toen kwam ik thuis ....opgeladen, uitgewaaid, vol energie.
En kreeg ik :
- zoentjes en knuffeltjes en
- 'ik heb je gemist' en
- een leuke babbel met de zus en
- lachende gezichtjes aan de Chiro en
- heerlijke lasagne van de schoonmama (merci!) en
- een opgeruimd huis met weinig was (dank u ventje!)

En toen alle Chiro-viezigheid van haar af was geboend, was ze klaar voor een heuse pas beurt (ook al staan de knopen er nog niet aan)





Het stofje komt uit de collectie van de oma van mijn man: een echte naaister die door een slepende ziekte gelukkig meegeniet van mijn creaties maar zelf niet meer kan naaien.
Het is een wondermooi zacht stofje.
Ik maakte zo in één klap drie generaties blij: Frauke - de schoonmoeder alias oma - oma².





Bobijntjes Merci!

Ingeval van geen tijd deze week .... tot 28/3 dan kom ik samen met Sarah van Nuniya, mijn mede-bobijntje.  Kijk ook eens op haar blog, want ze had ook iets super mooi gemaakt!

Liefs
Karoline (Mum)

Reacties

Een reactie posten

Ook leuk om te lezen....

Turorial :,Hoe maak je nu een rimpelrokje? Een tutorial volgens moi.

Dit stofje ( Tulips Dutch Love van Hamburger Liebe  ) gebruikte ik reeds voor een jurkje voor de grote zus. Met een restje stof kan je vanalles maken maar ook een rokje. Hieronder beschrijf ik hoe ik een rimpelrokje maak, op mijn manier, maar je kan ook eindeloos variëren met plooitjes, paspel, zakjes,  ... Hoe beginnen we eraan? Je neemt een stuk stof over de volledige stofbreedte.  Voor Frauke van 5 die een taillebreedte van 58cm heeft (een bol buikje dus) en heupjes van 60cm neem ik een tailleband van 70cm (dit is dus 68cm + 2cm naadwaarde), een rekelastiek van 1cm breed en 60cm (58 cm + 2cm naafwaarde) en een strook stof van 150cm/110cm (minder rimpels) op een hoogte van 35cm ( 31cm + 2 cm naadwaarde + 2 cm zoom). Deze maten zitten haar perfect, maar elk buikje is anders, dus hier dient waarschijnlijk wat aan aangepast worden afhankelijk van de maten van jouw kind. Klaar, alles geknipt? Start! 1) overlock alle 3 de delen 2) Rimpel de voering en d

een Joan voor twee lieve juffen

Het eerste juffen geschenk is klaar. Ik koos resoluut voor de Joan tas van  elisanna  &     Fynn .  Ook al heb ik het boek, toch vond ik deze tas ook zeker de moeite waard! Je kan het gratis patroon hier terugvinden. Het is een ruime tas met zakjes en vakjes die je kan vol proppen. Verbazingwekkend snel in elkaar ook! Dus een toppertje. Als versteviging dien je H640 te gebruiken.  Als iemand een goedkoop adresjes hiervoor weet, let me know. de binnenstof komt van Liesellove Ons oudste heeft twee juffen, dus twee tassen in een bijpassend stofje.  De ene juf is al wat frivoler dan de andere.    De tassen zijn ideaal voor het strand, boodschappen, het school en ze zou zelf als verzorgingstas kunnen dienen, vind ik.  Multifunctioneel dus! Het enige dat ik toevoegde aan het patroon is een Kamsnap zodat ze toe kan, maar het patroon biedt ook een variant die je kan sluiten met een trekkoord.  De stoffen komen van Dekkers stoffen en zijn voornameli

Tutorial Hoe maak je een tas?

Een workshop bij het naaiclubke vroeg om een tutorial.  Toen hij af was, dacht ik " Nou die kan ik dan even goed delen". Want een leuke tas, kan je wel altijd gebruiken.  Voorbereiding : Knip je patroondelen o.b.v. de volgende afmetingen. Tas 1 (brommertjes): ·         Buitenstof: 2 x (43cm x 31 cm) ·         Voering: 2 x (43cm x 31 cm) ·         Tassenband: 2 x 36 cm Tas 2 (groenten: ·         Buitenstof: deel 1: 2 x 41 cm x 29 cm               deel 2: 2 x 41cm x 9 cm ·         Voering: 2 x 41 cm x 37cm ·         Tassenband: 2 x 50 cm Tas 3 (vogels): ·         Buitenstof: deel 1: 2 x 35cm x 12cm deel 2: 2 x 35cm x 25 cm ·         Voering: 2 x 35cm x 35 cm ·         Handvat: 2 x 32cm x 9cm Aan de slag Je stikt op persvoetbreedte of op 1cm tenzij anders wordt vermeld. Als je buitenzak uit twee delen bestaat, stik je beide zijden eerst aan elkaar (goede kant op goede kant). Leg dan de twee delen van de buitentas