Labels

maandag 3 november 2014

Ik stikte slechts 4 uur maar ben fier op mijn mede-tiretten! (vandaag in de krant!)

VERKOPEN CREATIES TEN VOORDELE VAN VZW VERGEET DE KINDEREN NIET

Tetterende Tiretten houden stikmarathon

De dames zaten 24 uur achter de stikmachine maar verloren er alvast hun glimlach niet bij. - Foto Marc Goossens
De dames zaten 24 uur achter de stikmachine maar verloren er alvast hun glimlach niet bij. - Foto Marc Goossens

24 uur lang stikken voor het goede doel: aan die marathon waagden de Tetterende Tiretten van Dendermonde zich. Iedereen kon hen voor het raam van Huis Van Winckel aan het werk zien. De opbrengst gaat naar vzw Vergeet De Kinderen Niet.
De Tetterende Tiretten dat zijn een kliek enthousiaste dames met dezelfde passie: achter de stikmachine zitten. "Een vijftal jaar geleden hebben we ons verenigd", zegt Anneleen Baten. "Het clubje begon aanvankelijk met wat vriendinnen, maar is ondertussen uitgegroeid tot een grote groep van meer dan dertig leden. We hebben zelfs een wachtlijst. Elke woensdagavond komen we samen in het Buurthuis Wastijne in de Boonwijk in Sint-Gillis-Dendermonde."

Al enkele jaren leefde het idee om ook eens iets te doen voor het goede doel. "Toen een echtgenoot van één van onze leden zich aansloot bij de vzw Vergeet De Kinderen Niet, die zich inzet voor dakloze kinderen, raakte ons plan in een stroomversnelling", zegt Baten. "Om meer zichtbaarheid te kunnen geven aan ons initiatief besloten we om vaker naar het stadscentrum te verhuizen. Gelukkig stond Cultuurcentrum Belgica open voor ons idee en kregen we plaats in Huis Van Winckel, waar we van alle nodige faciliteiten kunnen genieten. Om het ludiek te houden, besloten we er een cabaret van te maken en voor het venster plaats te nemen, zodat iedereen ons vanop straat aan het werk kon zien."

Theelichthouders

En dus kropen de dames vrijdagnamiddag om 16 uur achter de stikmachines. Ze bleven naaien en stikken tot zaterdagnamiddag hetzelfde uur. "En alles wat we maken, bieden we te koop aan", klinkt het. "Van zakjes om appels in mee te nemen, tot hoesjes voor papieren zakdoekjes, theelichthouders en speldenkopkussentjes. En dit valt blijkbaar allemaal echt in de smaak. We mogen veel volk in ons gelegenheidswinkeltje verwelkomen. Vrienden en kennissen, maar ook veel toevallige passanten."

Winterhappening

De Tetterende Tiretten haalden met deze benefiet al meer dan 800 euro binnen. Maar daar komen nog centen bij. "Wat we tijdens onze marathon niet kwijt geraakt zijn, bieden we nogmaals te koop aan tijdens de Winterhappening van CC Belgica op 13 december", legt Baten uit. "We mogen dan een kraampje opzetten tijdens het lichtjesparcours en onze waar te koop aanbieden."

24 uur aan een stuk stikken, laat zijn sporen na. "Maar al bij al valt het nog wel mee", zegt Baten. "Een stijve nek en rug en wat moe, maar voor de rest heeft de adrenaline zijn werk gedaan. Sommigen werkten ook in shiften. En een leuke deejay-set heeft voor ambiance gezorgd om de nacht door te komen. Leuk is dat het er allemaal gemoedelijk aan toe ging. Ze zeggen soms dat een hoop vrouwen bij elkaar niet goed komt, maar wij hebben met deze marathon wel het tegendeel bewezen."

1 opmerking: