Labels

woensdag 19 maart 2014

een "zelfgemaakt" verjaardagsjurkje

Ze vroeg zo lief "Meter, je hoeft me voor mijn verjaardag geen jurkje te kopen, maar wil je me er eentje maken??"


Dus ging ik op zoek naar een patroontje dat zowel mij, het meterke als de zus zou liggen.  Ik kwam al snel uit bij "Suzanne" uit "Zelfgemaakte Kleertjes voor toffe meiden 2" van Catherine Deweerdt. 
Het overtekenen en knippen van de stof ging vlot, te vlot.
Toen het bovenstuk helemaal in elkaar zat en ik de rok er moet aanzetten, merkte ik ineens iets op dat niet klopte. Te snel geweest en het rugpand niet correct overgetekend grrrrr...(meer daarover in een volgend berichtje) dus om middernacht terug begonnen met overtekenen en knippen.
Deze ochtend werd het jurkje snel in elkaar gezet ....en klaar.
Het jurkje in elkaar zitten gaat vlot.  Eerst even nadenken over de correcte plooien van de rok, maar eens dat gelukt is, gaat het vanzelf. 
Het is net als de andere jurkjes, een pareltje.  Alleen jammer, wat heb je toch steeds veel stof nodig voor het rokdeel.  Vanaf de leeftijd van 6 jaar (= ca 4-5jarige meid) kom je al niet meer toe met een metertje designerstof (110cm breed). 

de grote zus als invalmodel

Ik maakte de acht jaar en korte de zoom in met ca 7cm.  Voor frauke zou ik bovenaan al een tien jaar moeten maken, om er vlot in en uit te geraken. 
Dacht ik, maar na wat proberen, kan ze erin, maar je moet het jurkje over het hoofd aantrekken.   


Op het stofje ben ik helemaal verliefd geworden.  Ik heb het op het stoffenspektakel gekocht, maar ik heb het ook al op enkele webwinkels gezien.  De naam staat er niet op vermeld maar het is super vrolijk, blijft goed in de was, strijkt gelijk niks (de zus zal dankbaar zijn) en naait zalig.gilet van JBC

Als voering nam ik een restje bollekes stof omdat dat geel toch ook in het stofje verwerkt zit.  Het geeft ook een extra zomers gevoel, vind ik. 


En wat vinden jullie?Mum

6 opmerkingen: