Doorgaan naar hoofdcontent

een "zelfgemaakt" verjaardagsjurkje

Ze vroeg zo lief "Meter, je hoeft me voor mijn verjaardag geen jurkje te kopen, maar wil je me er eentje maken??"


Dus ging ik op zoek naar een patroontje dat zowel mij, het meterke als de zus zou liggen.  Ik kwam al snel uit bij "Suzanne" uit "Zelfgemaakte Kleertjes voor toffe meiden 2" van Catherine Deweerdt. 
Het overtekenen en knippen van de stof ging vlot, te vlot.
Toen het bovenstuk helemaal in elkaar zat en ik de rok er moet aanzetten, merkte ik ineens iets op dat niet klopte. Te snel geweest en het rugpand niet correct overgetekend grrrrr...(meer daarover in een volgend berichtje) dus om middernacht terug begonnen met overtekenen en knippen.
Deze ochtend werd het jurkje snel in elkaar gezet ....en klaar.
Het jurkje in elkaar zitten gaat vlot.  Eerst even nadenken over de correcte plooien van de rok, maar eens dat gelukt is, gaat het vanzelf. 
Het is net als de andere jurkjes, een pareltje.  Alleen jammer, wat heb je toch steeds veel stof nodig voor het rokdeel.  Vanaf de leeftijd van 6 jaar (= ca 4-5jarige meid) kom je al niet meer toe met een metertje designerstof (110cm breed). 

de grote zus als invalmodel

Ik maakte de acht jaar en korte de zoom in met ca 7cm.  Voor frauke zou ik bovenaan al een tien jaar moeten maken, om er vlot in en uit te geraken. 
Dacht ik, maar na wat proberen, kan ze erin, maar je moet het jurkje over het hoofd aantrekken.   


Op het stofje ben ik helemaal verliefd geworden.  Ik heb het op het stoffenspektakel gekocht, maar ik heb het ook al op enkele webwinkels gezien.  De naam staat er niet op vermeld maar het is super vrolijk, blijft goed in de was, strijkt gelijk niks (de zus zal dankbaar zijn) en naait zalig.gilet van JBC

Als voering nam ik een restje bollekes stof omdat dat geel toch ook in het stofje verwerkt zit.  Het geeft ook een extra zomers gevoel, vind ik. 


En wat vinden jullie?Mum

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Turorial :,Hoe maak je nu een rimpelrokje? Een tutorial volgens moi.

Dit stofje (Tulips Dutch Love van Hamburger Liebe ) gebruikte ik reeds voor een jurkje voor de grote zus.


Met een restje stof kan je vanalles maken maar ook een rokje.

Hieronder beschrijf ik hoe ik een rimpelrokje maak, op mijn manier, maar je kan ook eindeloos variëren met plooitjes, paspel, zakjes,  ...


Hoe beginnen we eraan?

Je neemt een stuk stof over de volledige stofbreedte. 

Voor Frauke van 5 die een taillebreedte van 58cm heeft (een bol buikje dus) en heupjes van 60cm neem ik een tailleband van 70cm (dit is dus 68cm + 2cm naadwaarde), een rekelastiek van 1cm breed en 60cm (58 cm + 2cm naafwaarde) en een strook stof van 150cm/110cm (minder rimpels) op een hoogte van 35cm ( 31cm + 2 cm naadwaarde + 2 cm zoom).

Deze maten zitten haar perfect, maar elk buikje is anders, dus hier dient waarschijnlijk wat aan aangepast worden afhankelijk van de maten van jouw kind.

Klaar, alles geknipt? Start!


1) overlock alle 3 de delen
2) Rimpel de voering en de rok
Hiervoor zijn allerlei techniek…

een Joan voor twee lieve juffen

Het eerste juffen geschenk is klaar.Ik koos resoluut voor de Joan tas van elisanna &    Fynn
Ook al heb ik het boek, toch vond ik deze tas ook zeker de moeite waard! Je kan het gratis patroon hier terugvinden.

Het is een ruime tas met zakjes en vakjes die je kan vol proppen.
Verbazingwekkend snel in elkaar ook! Dus een toppertje.


Als versteviging dien je H640 te gebruiken.  Als iemand een goedkoop adresjes hiervoor weet, let me know.Ons oudste heeft twee juffen, dus twee tassen in een bijpassend stofje.  De ene juf is al wat frivoler dan de andere.


 De tassen zijn ideaal voor het strand, boodschappen, het school en ze zou zelf als verzorgingstas kunnen dienen, vind ik.  Multifunctioneel dus!


Het enige dat ik toevoegde aan het patroon is een Kamsnap zodat ze toe kan, maar het patroon biedt ook een variant die je kan sluiten met een trekkoord. 


De stoffen komen van Dekkers stoffen en zijn voornamelijk van Stenzo.

De derde ligt hier al klaar voor juf nr 3 en dan maak ik één vo…

Getest - goedgekeurd & GIVE AWAY!

Onlangs kreeg ik een mailtje van Emob4toys of ik eens graag mijn miekes wou loslaten op een speelgoedartikel uit hun gigantisch gamma. 

Zowel binnenspeelgoed als buitenspeelgoed kan je vinden, zwaarden voor stoere ridders, een ganse baby uitzet voor poppenmoekes, go-carts voor wegpiraten, trampolines voor spring-in-het-veldjes, meubeltjes, .... kortom te veel voor op te noemen.
Daarnaast hebben ze hele slaapkamers voor ukjes en grote meiden en stoere binken en om mama en papa hun tuin op te smukken vind je ook een ruime keuze.

Ik mocht het Junior Cricket spel  testen.  Ideaal voor mijn dames die dol zijn op mini-golf.
Pret verzekerd.


Het spel is snel opgesteld en afgebroken.  En kan dus overal gespeeld worden.
De hond was er ook duidelijk dol op ;-).Hier enkele sfeerbeelden van hoe het echt moet. 


Daarnaast mag ik in samenwerking met Emob één set van dit junior Cricket spel weggeven.
Om kans te maken, doe je dit:

* je bent volger
* je overtuigt me volledig en laat een reactie acht…