Labels

maandag 6 januari 2014

Een nieuwe uitdaging = even naaipauze

Er is van alles gebeurd onlangs.  Ik besloot om op mijn huidig werk mijn ontslag te geven wegens de oh zo vriendelijke collega's, de overvloed aan collegialiteit, de leuke babbels en de super werksfeer en dan heb ik het nog niet over de baas...
Ja en dan ben ik nog mild.

Ik besloot dat mijn dagen te kort zijn om ze te vullen met kortzichtige mensen, die nooit tijd hebben voor een leuke collega of een zo en zo baan.

Enkele sollicitatie gesprekken later, diende zich een nieuwe uitdaging aan.....
Ik ga les geven ....
Ik ben nl. een experte (hmm) in alles qua boekhouding en economische toestanden, maar ik ben qua persoonlijkheid absoluut geen standaard type boekhouder.

En nu ga ik mijn kennis delen met gasten van de laatste middelbaren.
En neen, ik heb geen ervaring, ik spring dus echt in het diepe.
Volgende week begin ik eraan.  Eerst nog een paar dagen opzeg op mijn job die ik met veel plezier achter mij zal laten.

Daarom hier een oproep: in blogland zijn er toch wel wat juffen of docenten of leerkrachten, noem het hoe je wil.
Wie heeft bruikbare tips om mijn eerste dagen wat vlotter te doen verlopen?
Alles is welkom, maar liefst positief blijf: ik ben nu al nerveus genoeg.....

Dus dames in blogland, als ik even wat minder toon, weet dan dat ik terug met mijn neus in de boeken zit.

Cold-feet-Mum10 opmerkingen:

 1. Heel veel succes! Ik heb enkel de lerarenopleiding achter de rug dus kan niet veel tips geven, maar ik deed met heel veel plezier stage!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ojee... dat klinkt niet zo leuk (dat eerste stuk dan). Ik ben blij voor jou dat je de knop omgedraaid hebt, en nu helemaal klaar bent voor een nieuwe uitdaging! Bruikbare tips kan ik je niet geven - ik koos ervoor om niet in het onderwijs te stappen - maar ik duim dubbel-en-drie...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. rechtvaardig zijn, consequent een lijn durven trekken maar toch medelevend en menselijk zijn, zou ik zeggen. Maar het allerbelangrijkste: het eerste jaar is echt een sprong in het diepe en dus daardoor alleen al heel zwaar. Maar vol;houden zou ik zeggen. Al doende leer je immers de kneepjes van het vak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk ook zeer belangrijk: jezelf zijn want anders val je direct door de mand.

   Verwijderen
  2. De tip die ik nog eens kreeg was, de leerkrachten die populair willen doen, vergeten de gasten. De leerkracht die streng en consequet is, zal hen wel bijblijven

   Verwijderen
 4. amaai, eigenlijk spannend hé. Ik ben kleuterjuf en dat is een beetje niet te vergelijken hé. Ik wens je vveel succes maar tips om met die grote kinderen om te gaan heb ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen tips, wel veel succes met de nieuwe uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Onderwijstips kan ik je jammer genoeg niet geven ... maar wel een dikke pluim voor durf en moed !!! (had ik dat maar)
  Heel veel succes in je nieuwe job !!! Je zult er vast en zeker iets moois van maken met jouw persoonlijkheid !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik weet niet hoe oud jouw studenten zijn. Maar ik geef les aan 12 jr tot en en met 15 jr les op laag tot normaal niveau. Hierdoor praat ik langzaam, leg ik alles visueel en auditief uit. Zorg dat ik een band met ze krijg, maar wel met grenzen. Eigenlijk zijn het net kinderen! Zorg dat je lesstof goed voorbereid, zodat je energie en tijd hebt voor orde houden.
  Ik heb ook op hoog niveau gewerkt die wil uitdaging, geen band, elkaar uitleggen en willen mij alleen voor nood. Als ik een vraag niet wist eerlijk zeggen en dan de volgende dag antwoord geven. Zorg dat op hoog niveau als het kan geen fouten maakt. Laag niveau vind dit juist fijn, omdat ze dan zelfvertrouwen krijgen als ze jou verbeteren. Daarom maak ik weleens expres fouten.

  BeantwoordenVerwijderen