Labels

vrijdag 16 augustus 2013

Jacob & Maastricht

Gisteren ontving ik het langverwachte patroon van deze dame http://madebymamasha.blogspot.be/, de ontwerpster van het veelgeprezen patroon van de Jacob Broek.Het kwam toe in een leuk pakje en ziet er gewoon uniek uit in zijn leuke verpakking. Kortom mijn hartje klopte even sneller van opwinding bij de eerste aanblik van Jacob.
Het stofje is nog onderweg maar dat weerhield me niet om al de uitleg, zeer grondig, eens goed door te nemen met een breed glimlachend smoeltje.
We gaan simpel beginnen, bedacht ik, dus mijn eerste Jacob zal eentje worden met een valse gulp en een opgestikte zak. 
Meer volgt later als de stof er is ...

De afgelopen dagen werd er hier geklust en naar de Efteling gegaan, dus het naaiwerk ligt al enkele dagen stil.  Een stofje werd geknipt tussen de strijkparels in maar naaien zat er precies niet in.

Vandaag zijn Els, een toffe naaiende madame en ik voor het eerst naar Maastricht gegaan om de vrijdagmarkt eens te gaan bekijken.  Stoffenkramen genoeg, keuze teveel, "Oeh" en "Aah" en "dat wil ik ook" weerklonken.  Kortom met centjes lichter maar een stoffenbuit rijker nestelden we ons tevreden op het Maastrichtse terras om te genieten van de stadse sfeer. 
Het was goed daar in Maastricht, zo even een dagje onder vriendinnen, even een dagje zonder "mama" te horen, even een dagje opladen ...
Thuis wachtten drie snoetjes me op om even in de zakken te neuzen wat mama had meegebracht. Enkele stofjes voor mama
 
Enkele stofjes voor de Miekes
 
 
En natuurlijk ritsen en garen


We hebben er een fournituren winkel gevonden die ik toch met jullie wil delen; http://www.fournituren4fun.eu/
De ritsen zijn aan mooie prijzen en ze hebben werkelijk alles wat je maar kan gebruiken.

Mum
3 opmerkingen:

  1. Die vosjesstof heb ik gisteren ook gekocht!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi hé! Ik zag later dat ze ook nog in het donkerblauw te koop was. Volgende keer...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja die fournituren4fun is fijn! Voorsl qua ritsen, bias en lintjes en zo, en boven 25 euro verzenden ze ook nog gratis. Ze staan ook bij ons in sittard op donderdag, ik ga daar graag langs!

    BeantwoordenVerwijderen