Doorgaan naar hoofdcontent

Sew Challenge - Blog Meet #3

Bij een gezellig blogmeet op een heerlijk zwoele avond hoort een Sew Challenge die ik kreeg van Heidi van Patat&Kroket.

Haar eisen waren:
1. Maak iets voor jezelf
2. Maak iets met tassen-attributen
3. Maak een tas

Ik heb me niet helemaal aan haar eisen gehouden.

Ik maakte twee "tas"-achtige naaisels die samen dicht in de buurt komen van wat ze hopelijk in gedachten had. 


Ik begon met een boekentas voor het nichtje.  De vorige die ik naaide was na 2 jaar aan vervanging toe. 
Ik wou deze keer iets anders maken dan een kleuterboekentasje en ging op zoek naar een patroontje. 
Bij Pieke Wieke vond ik het Little Eagle patroon en ik was direct verkocht.


 

 
Aangezien Sterre haar lievelingsdier een flamingo is, was de stof snel gekozen.  Ongeveer een jaar geleden al, denk ik.  Mmmm uitstelgedrag is één van mijn zonden.

 
 
Bij Nostex of  beter bekend als "het Opwijks stoffenkot" vond ik een mooie waterafstotende stof die perfect paste bij het flamingo stofje.


 
Mijn Cameo werd voor de eerste keer gebruikt deze week en haar naampje rolde moeiteloos uit dat snijwonder.

 
 
Het is een super patroon maar er is wel wat werk aan, maar je inzet wordt echt beloond.
 
 

Mijn man en ik heb hebben elk één metekindje en die verdienen soms iets extra.  Dus bij de boekentas bestelde ik een bijpassende brooddoos zodat alles mooi bij elkaar past. 


brooddoos: https://www.babygoodies.shop/
 
Dus ik voldeed hiermee aan criteria 2 & 3 maar het was iets voor iemand anders.....
 
 
Ik kroop dus opnieuw achter de kniptafel en zette de schaar in een wondermooi stofje dat ik ooit kocht bij de stoffenmadam. Het is een stevige canvas in een zacht kleurtje.
 
Ik knipte het patroon van de weekentas uit Mijn Tas. 
 
 
 
 


Voor de bodem gebruikte ik dezelfde waterafstotende stof als voor het kleutertasje.


Zigzagjes sieren de binnenzijde.


 

100% voldeed ik niet maar ik ben zeer tevreden met mijn tas. 
De miekes willen er ook al eentje dus er zullen er nog enkele volgen.

Benieuwd naar mijn andere collega's?

Neem zeker ook een kijkje bij:
Patat en kroket - Bellevi - Naadjes en draadjes - Sew Bel - Creative catoo
Wensje Wat - Sew Lisi - 196 - Tante Fee

Een overzichtje van alle eerdere creaties wordt steeds handiger weergeven door de organisatrice & duizendpoot Davina.

 



 


Love
Mum








 

 


Reacties

  1. Wauw! Zo mooi! Die little eagle zal hier sowieso ook nog volgen. Al ben ik wel blij dat ik het nog niet deed, als ik zie dat Bas' huidige rugzakje al na 1 minuut op school ergens in een plas ligt te verzuipen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel knap hoor, ookal klopt het niet volledig met de criteria ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgens mij zit dat hier helemaal in de sjakosj ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wauw, twee heel mooie stuks! het was niet meteen wat ik in gedachten had (ik dacht dat je iets vertelde over een tas die je al heel lang wou maken voor jezelf maar dat er nog niet van gekomen was ondanks de fournituren die je in huis had....) maar het zijn wel twee prachtige tassen! challenge geslaagd zou ik zeggen! ps : k heb die flamingos al meer dan een jaar liggen om er een broek voor de dochter uit te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Superschattig boekentasje! Wat een prachtig cadeau voor je metekindje!
    En wat een prachtige weekendtas! Knap gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind de challenge toch geslaagd met twee zo een super mooie tassen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. oo, dat is punten scoren bij je petekinf = HEEL knap gedaan!!
    en die tas voor jou, ook een schoontje!
    zus 3

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ook leuk om te lezen....

Turorial :,Hoe maak je nu een rimpelrokje? Een tutorial volgens moi.

Dit stofje ( Tulips Dutch Love van Hamburger Liebe  ) gebruikte ik reeds voor een jurkje voor de grote zus. Met een restje stof kan je vanalles maken maar ook een rokje. Hieronder beschrijf ik hoe ik een rimpelrokje maak, op mijn manier, maar je kan ook eindeloos variëren met plooitjes, paspel, zakjes,  ... Hoe beginnen we eraan? Je neemt een stuk stof over de volledige stofbreedte.  Voor Frauke van 5 die een taillebreedte van 58cm heeft (een bol buikje dus) en heupjes van 60cm neem ik een tailleband van 70cm (dit is dus 68cm + 2cm naadwaarde), een rekelastiek van 1cm breed en 60cm (58 cm + 2cm naafwaarde) en een strook stof van 150cm/110cm (minder rimpels) op een hoogte van 35cm ( 31cm + 2 cm naadwaarde + 2 cm zoom). Deze maten zitten haar perfect, maar elk buikje is anders, dus hier dient waarschijnlijk wat aan aangepast worden afhankelijk van de maten van jouw kind. Klaar, alles geknipt? Start! 1) overlock alle 3 de delen 2) Rimpel de voering en d

een Joan voor twee lieve juffen

Het eerste juffen geschenk is klaar. Ik koos resoluut voor de Joan tas van  elisanna  &     Fynn .  Ook al heb ik het boek, toch vond ik deze tas ook zeker de moeite waard! Je kan het gratis patroon hier terugvinden. Het is een ruime tas met zakjes en vakjes die je kan vol proppen. Verbazingwekkend snel in elkaar ook! Dus een toppertje. Als versteviging dien je H640 te gebruiken.  Als iemand een goedkoop adresjes hiervoor weet, let me know. de binnenstof komt van Liesellove Ons oudste heeft twee juffen, dus twee tassen in een bijpassend stofje.  De ene juf is al wat frivoler dan de andere.    De tassen zijn ideaal voor het strand, boodschappen, het school en ze zou zelf als verzorgingstas kunnen dienen, vind ik.  Multifunctioneel dus! Het enige dat ik toevoegde aan het patroon is een Kamsnap zodat ze toe kan, maar het patroon biedt ook een variant die je kan sluiten met een trekkoord.  De stoffen komen van Dekkers stoffen en zijn voornameli

Tutorial Hoe maak je een tas?

Een workshop bij het naaiclubke vroeg om een tutorial.  Toen hij af was, dacht ik " Nou die kan ik dan even goed delen". Want een leuke tas, kan je wel altijd gebruiken.  Voorbereiding : Knip je patroondelen o.b.v. de volgende afmetingen. Tas 1 (brommertjes): ·         Buitenstof: 2 x (43cm x 31 cm) ·         Voering: 2 x (43cm x 31 cm) ·         Tassenband: 2 x 36 cm Tas 2 (groenten: ·         Buitenstof: deel 1: 2 x 41 cm x 29 cm               deel 2: 2 x 41cm x 9 cm ·         Voering: 2 x 41 cm x 37cm ·         Tassenband: 2 x 50 cm Tas 3 (vogels): ·         Buitenstof: deel 1: 2 x 35cm x 12cm deel 2: 2 x 35cm x 25 cm ·         Voering: 2 x 35cm x 35 cm ·         Handvat: 2 x 32cm x 9cm Aan de slag Je stikt op persvoetbreedte of op 1cm tenzij anders wordt vermeld. Als je buitenzak uit twee delen bestaat, stik je beide zijden eerst aan elkaar (goede kant op goede kant). Leg dan de twee delen van de buitentas